30 Agustos Zafer Bayrami Kutlama Mesajlari

30 Agustos Zaferinin 90. yildönümü nedeniyle Vali Murat Koca, Milletvekili Lütfi Elvan, CHP Il Baskani Ahmet Ertugrul, AK Parti Il Baskani Kerim Dereli birer kutlama mesaji yayinladilar.

30 Agustos Zafer Bayrami Kutlama Mesajlari
VALI KOCA: “30 AGUSTOS TARIMIZDE AÇILAN ALTIN BIR SAYFADIR”
30 Agustos Zaferinin 90. yili nedeniyle Vali Murat Koca bir mesaj yayinladi.
Vali Koca mesajinda, “Milletimizin kendisini yok etmek isteyen güçlere karsi kazandigi 30 Agustos Zaferinin 90. yil dönümünü kutlamanin gurur ve onurunu yasiyoruz. Türk Milletinin nice fedakârliklarla verdigi Istiklal mücadelesini bütün dünyaya haykirdigi ve sonucunu zaferle taçlandirdigi 30 Agustos tarihi; kahraman ordumuzun ve aziz milletimizin sanli tarihinde açtigi altin bir sayfadir. Bu zafer, yok edilmek istenilen bir milletin içinde bulundugu tüm imkânsizliklara ragmen, varini yogunu ortaya koyup, milli birlik suuru ve vatan sevgisiyle kenetlenerek kazandigi ve sonunda Cumhuriyetimizin temellerinin atildigi azmin ve kararliligin neticesidir. Savas alaninda tarih yeniden yazilirken, Türk Ulusunun gelisip güçlenmesinin geçmiste oldugu gibi gelecekte de engellenemeyeceginin en anlamli mesaji verilmistir. 26 Agustos 1071'de kazanilan Malazgirt Zaferi Anadolu’nun kapilarini milletimize açtigi gibi Kurtulus Savasimizi zaferle taçlandiran 30 Agustos zaferi de Anadolu’nun ebedi olarak Türk vatani olmasini perçinlemistir. Bu duygularla, basta Baskomutan Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, bu zaferi bize armagan eden Istiklal mücadelemizin bütün kahramanlarini, ülkemizin ve milletimizin bölünmez bütünlügü için canlarini seve seve veren tüm aziz sehitlerimizi, kahraman gazilerimizi rahmet, minnet ve sükranla aniyorum. Karamanli hemserilerimin ve sanli ordumuzun tüm mensuplarinin, Zafer Bayramini en içten duygularimla kutluyorum” dedi.
MILLETVEKILI ELVAN: 30 AGUSTOS BU MILLET IÇIN ÖNEMLI BIR TARIHTIR”
Ilimiz Milletvekili ve Türkiye Büyük Millet Meclisi Plan ve Bütçe Komisyonu Baskani Lütfi Elvan, 30 Agustos Zafer Bayrami nedeniyle bir mesaj yayinladi.
Elvan mesajinda, “Zafer ve kahramanlik destanlarimizin simgesi haline gelmis olan Agustoslarin, bu milletin tarihinde ne derece önemli bir yere sahip oldugu herkesin malumudur. 30 Agustos 1922, destansi mücadelelerinden birini daha tarih sahnesine yazan ve nihayetinde büyük bir zaferle sanli mücadelesini taçlandiran Türk Milletinin tüm dünyaya; fedakârligin, onur ve haysiyetin, vatan sevgisinin, bagimsizlik ve hürriyetin bir millet için ne ifade ettiginin tarihi yildönümüdür aslinda. Tüm dünyanin artik tarihin derinliklerine gömüldügünü düsündügü bir sirada kendi küllerinden yeniden dogan bir milletin tarihe düstügü bir kayittir. Bu zafer sadece askeri bir basari olarak kalmamis tarih sahnesinde yeni bir Türk Devletinin kurulmasini da saglamistir. Verilen büyük mücadeleler ve gögüslenen çetin zorluklar neticesinde saglamlasan milli birlik ve kardesligimiz sahip oldugumuz en degerli kazanimlarimizdan biri olmustur. Dün oldugu gibi bugünde sahip oldugumuz bu degerleri koruma ve gelistirme adina karsimiza çikan her zorlugu ve engeli asma azminde oldugumuz muhakkaktir. Atalarimizin bizlere emanet ettigi bu vatan topraklarini dünyanin en ileri ve gelismis ülkelerinden birisi yapma konusunda vermis oldugumuz mücadele her geçen gün artarak devam edecektir. Imkânsizliklar içinde büyük fedakârliklar ile kazanilan bu zafer bizlere gurur, cesaret ve kendine güven duygusu vermis olup, sartlar ne kadar zor olursa olsun millet olarak neleri basarabilecegimizi bizlere göstermistir. Bu duygu ve düsüncelerle 30 Agustos Zafer Bayraminin yildönümünde Türk Milletinin ve onun bagrindan çikmis Ordumuzun bayramini kutlar, bizlere bu vatan topraklarini emanet eden Istiklal Mücadelemizin bütün kahramanlarini rahmet, minnet ve sükranla yâd ederim” dedi.
CHP IL BASKANI ERTUGRUL:
“ÜLKEMIZIN IÇINDEN GEÇTIGI ZOR GÜNLERDE BU TARIHTEN FEYZ ALMALIYIZ”
Cumhuriyet Halk Partisi Il Baskani Ahmet Ertugrul, 30 Agustos Zafer bayrami nedeniyle yayinladigi mesajinda zor günlerden geçen ülkemide bu tarihten feyz alinmasi gerektigini söyledi.
Ertugrul, “Bagimsizligin ve özgürlügün sevdalisi önderimiz Mustafa Kemal ATATÜRK’ün silah arkadaslari ile bundan tam 90 yil önce verdigi mücadelenin, gösterdikleri kahramanligin ve o gün yazilan sanli destanimizin bizlere birakilan en büyük miras ve ayni zamanda en büyük emanet oldugunu biliyor ve bu anlamli günde, 30 Agustos Zafer Bayrami'nin 90. yilinda bize birakilan bu büyük destanin coskusunu bir kez daha yasiyor, o gün kazanilan zaferin büyük sevincini bir kez daha yürekten hissediyoruz. 90 yil önce yazilan destanimizin taçlandigi böylesine anlamli bir günde, tam da içinden geçmekte oldugumuz su zorlu günlerde, ülkemizin birlik ve beraberligine el uzatanlarin bilmesi gereken odur ki; din, dil, irk, inanç farkliligi gözetmeden özgürlük mücadelesini kardesçe veren ülkemizin yazdigi bu büyük destan ve bu bagimsizlik mücadelesi hiçbir zaman bitmeyecektir. Iste böylesi bir destanin, içinden geçtigimiz bu zor günlerde yeniden okunmasi, yeniden bu büyük tarihten feyz alinmasi gerekmektedir. Yine isgal yillarinda sorumluluk sahibi olmalarina ragmen halkimizin bagimsizlik ruhunu köreltmeye çalisan unsurlar, bugün de ülkenin önemli noktalarinda bulunmakta, yine küresel güçlerle isbirligi yapmak çabasindadir. Isin vahim yani ise 1920'li yillarda masa olarak kullanilan Yunanistan yerine bugün Türkiye'yi kullanmak pesindedirler. Özünde Kuva-i Milliye ruhu var olan Cumhuriyet Halk Partisi olarak emperyalizmi dize getirmis ülkemiz halkinin, emperyalizme masa olarak ne Suriye'de ne de terörün ellerinde can vermesine izin vermeyecegiz. Bundan 90 yil önceki emperyalist güçlerin, bugün silahlarin ötesine geçerek zihinlere yayilmak ve toplumlari bugünün farkli araçlari ile kontrol altinda tutmak istedigi bilinen bir gerçektir. Iste bu nedenle, zamanin ruhunun çok çok ötesine geçmis büyük lider Mustafa Kemal ATATÜRK’ün 'Özgürlük ve bagimsizlik benim karakterimdir' sözlerini bugünün kosullari içerisinde yeniden okumali ve bugün de özgürlük ve bagimsizlik için kalemle ve fikirle emperyalist zihniyete karsi mücadeleye devam etmemiz gerektigini unutmamaliyiz. Bu duygu ve düsüncelerle bu destanin kahramanlari olan basta ulu önder Mustafa Kemal ATATÜRK olmak üzere, tüm silah arkadaslarini, sehitlerimizi ve gazilerimizi gönül borcu ile aniyor, onlarin bizlere biraktigi bu zaferin bayragini yilmadan, yorulmadan, ilelebet tasiyacagimizin sözünü bir kez daha veriyoruz” dedi.
AK PARTI IL BASKANI DERELI: “ÜLKEYI BÖLMEYE ÇALISANLARIN ÇABALARI SADECE LAFTA KALACAKTIR”
AK Parti Il Baskani Kerim Dereli 30 Agustos Zafer Bayrami nedeniyle yayinladigi mesajinda, “Tarih boyunca birlik ve beraberligi yikmaya tevessül eden her türlü girisimi, her türlü saldiriyi bosa çikaran Türk milletinin, 30 Agustos 1922'de Dumlupinar'da elde ettigi büyük zaferle birlikte ayrilmaz bir bütün oldugunu tüm dünyaya ilan etmistir. ''Bugün bizlere düsen, bütün imkansizliklara, bütün yokluklara ragmen türlü zorluklari asarak kurdugumuz cumhuriyetimizi, birlik ve beraberlik içinde, bin yildan bu yana sürdürdügümüz kardeslik ruhu içinde daha da yüceltmek, daha da güçlendirmek olmalidir. Çok sükür ki bizlere sehitlerimizin ve gazilerimizin emaneti olan cumhuriyetimiz, aziz milletimizin azmi ve gayreti sayesinde her geçen gün daha da kalkinmakta, daha da güçlenmekte, muasir medeniyetler seviyesinin üzerine çikma yolunda kararli ve emin adimlarla ilerlemektedir. Baris içinde birarada yasama tecrübesini, tarihten tevarüs ettigi adalet ve esitlik ilkesini cumhuriyetini demokrasiyle taçlandirarak gösteren Türkiye, bugün bölgesinin üstün bir gücü ve istikrar unsuru olarak, bölgesel ve küresel barisa da degerli katkilar saglamaktadir. Inaniyorum ki Türkiye, milletiyle bölünmez bir bütün olarak, bugün kardesligimize kast eden terör ve benzeri tüm tehditlerin üstesinden gelecek, çok daha parlak, çok daha aydinlik bir gelecege kavusacaktir. Bu anlamli gün dolasiyla, Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk basta olmak üzere, istiklal savasimizin tüm kahramanlarini, dünden bugüne tüm sehitlerimizi, gazilerimizi rahmet ve sükranla aniyorum. Büyük Zafer'in 90. yili münasebetiyle milletimizin Zafer Bayrami'ni en kalbi duygularimla kutluyor, bütün vatandaslarimizi sevgiyle selamliyorum” dedi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284