KOP Illerine Son 5 Yilda 338 Milyon Lira

Aksaray, Karaman, Konya ve Nigde illeri kapsayan 2015yili KOP Küçük Ölçekli Sulama Isleri Programi (KÖSIP) onaylandi. 2015 yili ödenekleri ile birlikte KOP Bölgesi’ne son 5 yilda 338 milyon lira KÖSIP ödenegi aktarilmis oldu.

 KOP Illerine Son 5 Yilda 338 Milyon Lira

Aksaray, Karaman, Konya ve Nigde illerinden olusan KOP Bölgesi'nin kalkinmasini hizlandirmak amaciyla kurulan Kalkinma Bakanligi Konya Ovasi Projesi (KOP) Bölge Kalkinma Idaresi kapsamindaki illerde uygulanan küçük ölçekli sulama projeleri için 75milyon TL’lik 2015 yili ödenegi Kalkinma Bakani Cevdet Yilmaz tarafindan onaylandi.

KOP Bölgesi’ndeki küçük ölçekli sulama sistemlerinin rehabilitasyonu ve yayginlastirilmasi amaciyla kullanilacak olan bu ödenek, KOP Idaresi tarafindan Aksaray, Karaman ve Nigde Il Özel Idareleri ile Konya Büyüksehir Belediyesi ve Konya Valiligi Yatirim Izleme ve Koordinasyon Baskanligi’na aktarilacak. 
“Hedef,bölgenin lider üretici olmasi”
Gelir seviyesi düsük daglik kirsal alanlarda uygulanan Küçük Ölçekli Sulama Isleri Programi ile bölge çiftçisinin sulamaimkâninakavusmasi, katma degeri yüksek meyve ve sebze üretimine yönlendirilmesi ve bölgenin çilek, kiraz, üzüm, ceviz, elma ve sebze gibi ürünlerde lider konuma yükselmesi amaçlaniyor.
KOP Bölge Kalkinma Idaresi Baskanligi tarafindan KOP Bölgesi illerine KÖSIP kapsaminda son 5 yilda aktarilan pay ise 337,9 milyon liraya ulasti. 2011 yilinda 50 milyon lira ile baslayan KÖSIP ödenekleri, 2012 yilinda 63,4 milyon lira, 2013 yilinda 75,3 milyon lira, 2014 yilinda 74,2 milyon lira ve 2015 yilinda ise 75 milyon lira olarak gerçeklesti.
Bu yil, Aksaray’da 9, Karaman’da 26, Nigde’de 7 ve Konya’da ise 27 projenin desteklenecegi KÖSIP projesi ödenekleri, Il Özel Idareleri ve Konya Büyüksehir Belediyesi ile protokollerin imzalanmasinin ardindan serbest birakilacak.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284