Ege Tüm Sicakligi Ile Karaman’i Kucakladi

Mevlana Kalkinma Ajansi tarafindan finanse edilen, Il Özel Idaresi, Il Milli Egitim Müdürlügü ve Il Kültür ve Turizm Müdürlügü ortakliginda Karaman Yerel Radyo ve Televizyonlar Iletisim Dernegi tarafindan yürütülen “Görünen Medyanin Duyulmayan Çigligi Projesi” kapsaminda Karaman’in tanitimini yapmak için yola çikan dernek üyeleri 5 Ocak Persembe günü Izmir’de uydu üzerinden yayinlarini sürdüren Kanal35 kanalinda Elçin Özsavci’nin hazirlayip sundugu “Mutfaktayiz” programina konuk oldular.

Ege Tüm Sicakligi Ile Karaman’i Kucakladi
Yaklasik iki saat süren programda Karaman koyunu maketi büyük ilgi gördü. Dernek üyeleri ve proje ekibini Egenin sicakligi ile karsilayan kanal çalisanlari konukseverliklerini gösterdiler. Programda projenin amaciyla ilgili bilgi veren dernek üyeleri Karaman’i Konya’nin gölgesinden kurtarmak, Türkiye’nin 70. Ili oldugunu herkese anlatabilmek adina yola çiktiklarini ve bu kapsamda Karaman’in tarihi, kültürel ve sosyal yönünden zengin bir kent oldugundan bahseden dernek üyeleri Karaman’in yöresel yemeklerinden Batirik ve Arabasi’ nin yapilisini anlatarak Ege yöresine kendi damak tatlarindan örnekler sergilediler.
Program yemek programi olunca yapilan yemeklerden biri olan Zeytinyagli Rezene’ye Karaman Elmasi da ayri bir lezzet katti. Karaman’in tanitimini yapan dernek üyeleri son olarak Türkçe’nin dogru kullanilmasi gerektigine dikkat çektiler. Programa ayrica Izmir Karamanlilar Derneginin eski baskanlarindan yazar Kemal Uysaler de katilarak Karaman hakkinda ve Karaman’in kökenine dayanan bilgiler verdiler.
Karaman Yerel Radyo ve Televizyonlar Iletisim Dernegi tarafindan Mutfaktayiz programi için özel olarak tasarlanan mutfak önlügü takimini hediye alan program sunucusu Elçin Özsavci sunulan hediye karsiliginda çok mutlu oldu.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284