Akademik Personele Arapça Ve Farsça Egitimi

Karamanoglu Mehmetbey Üniversitesi (KMÜ) Islami Ilimler Fakültesi ögretim kadrosu Arap ve Fars dillerini akademik düzeyde basariyla kullanan güçlü bir ekip olusturmak için dil egitimi almaya basladi.

 Akademik Personele Arapça Ve Farsça Egitimi

Akademik gelisim ve zenginlesme çalismalari çerçevesinde düzenlenen egitimler sayesinde fakültede önemli bir ilmi etkinlik daha hayata geçirilmis oldu. Islami Ilimler Fakültesi Dekani Prof. Dr. Halit Çalis öncülügünde baslayan Arapça ve Farsça derslerine fakültedeki akademik personelin tamami katiliyor. Arap Dili ve Belâgâti Ögretim Görevlisi Ismail Aldemir’in anlatimiyla gerçeklestirilen Arapça derslerinde, sarf-nahiv konularina öncelik veriliyor.

Yaklasik bir yildir süren ve halen devam etmekte olan Arapça dersinin ardindan, Farsça egitimleri de basladi. Fakülte Dekani Prof. Dr. Halit Çalis’in da bizzat katildigi Farsça dersi, Afganistan uyruklu Hadis Anabilim Dali ögretim üyesi Yrd. Doç. Dr. Nasseruddin Mazhari tarafindan veriliyor.
“Üç dili de akademik düzeyde basari ile kullanmak amacindayiz”
Dekan Prof. Dr. Halit Çalis, fakültede verilen dil dersleri hakkinda yaptigi açiklamada derslere bütün akademik personelin katildigini ve amaçlarinin Arapça, Farsça ve Ingilizce olmak üzere üç dili de akademik düzeyde basariyla kullanan güçlü bir ekip haline gelmek oldugunu belirtti.
Sahsiyet ve ilmi donanim itibariyle seçkin bir çekirdek kadro ile yola koyulduklarini dile getiren Dekan Çalis, “Ilimde son noktadan söz etmenin mümkün olmamasi gerçeginden hareketle kendimizi sürekli gelistirmeye çalisiyoruz.” dedi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284