Avrupa’dan Gelen Heyet, Sultanoglu’nu Makaminda Ziyaret Etti

Erasmus+ Okul Ortakliklari Programlari kapsaminda Bulgaristan, Italya, Romanya, Polonya ve Ispanya’dan gelen heyet, Il Milli Egitim Müdürü Asim Sultanoglu’nu makaminda ziyaret etti. Saha çalismalari dolayisiyla Karaman’da bulunan iki grup halindeki heyete, okul müdürleri Ziya Güler ve Muharrem Delen eslik ettiler.

Avrupa’dan Gelen Heyet, Sultanoglu’nu Makaminda Ziyaret Etti

Misafirlerini makaminda agirlayan Il Müdürü Sultanoglu, kurum olarak Avrupa Birligi projeleri kapsaminda birçok çalisma yaptiklarini dile getirerek, bu ülkelerle yil boyunca ilimizden birçok okulun ortak proje yürüttüklerini belirtti.
Sultanoglu, ilin egitim altyapisina iliskin bilgilendirici açiklamalarda bulunarak, bu tür ortak projelerin ögrencilerin dil egitimi motivasyonlarini artirmasi ve Ingilizce konusunda pratik yapma firsati sunmasi bakimindan önemli oldugunu belirtti. Ayrica Il Müdürü, “Proje ortagi ülkelere yapilan ziyaretlerle taraflar, kültür farkliliklarini daha yakindan taniyarak önyargilarin yikilmasini sagliyor. Böylelikle okullarimiz sevgi ve hosgörü temelli insani degerlerimizi tanitan elçiler olma vazifesi üstlenmis oluyor.” dedi.
Mevlana Ortaokulu’nun “Drama, Sarki ve Oyunlarla Ingilizce Ögrenimi” adli projesi ve Karamanoglu Mehmet Bey Ilkokulu’nun “Farkliliklarimiz Zenginliklerimizdir” projeleri kapsaminda ilimize gelen heyetler, ülkemiz egitim sistemini yerinde gözlemleyerek çesitli incelemelerde bulunacaklar.
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284