Edep’le ‘Selamlasma’yi Ögrendiler

Kisa adi EDEP olan Egitimde Degerler Egitimi Projesi kapsaminda ekim ve kasim aylari degeri olan “Selamlasma” konusunda derece alan okullar ve ögrenciler, belgelerini Il Milli Egitim Müdürü Asim Sultanoglu’ndan aldilar.

 Edep’le ‘Selamlasma’yi Ögrendiler

Degerler Egitimi Projesi çerçevesinde bu yilin ilk kavrami olan “Selamlasma” konusunda okullarimizda çesitli etkinlikler düzenlendi. Ekim kasim aylari boyunca ögrenciler selamlasma konusunda resim, siir, kompozisyon ve afis dallarinda eserler verdiler. 11 dalda yapilan degerlendirmenin ardindan, etkinlikler ve eserler kategorisinde derece alan okullar ve ögrenciler belirlenerek düzenlenen törenle ödüllerini, Il Milli Egitim Müdürü Asim Sultanoglu’ndan aldilar.

Il Milli Egitim Müdürü Asim Sultanoglu ödül töreninde yaptigi konusmada “Insanligi mutluluga ve huzura götürecek olan Bati’nin teknolojik gelismisligi degil, insani merkeze alan, degerleriyle gelismis köklü medeniyetimizdir. Bu sebeple Egitimde Degerler Egitimi Projesini önemsiyoruz.” diyerek projenin ögrenciler açisindan önemine degindi.
Sultanoglu, ögretmenlik yillarinda güne baslarken söylenen bir küçük sözcügün ögretmenler ve ögrenciler üzerindeki olumlu etkisinden bahsederek selamlasmanin iletisimi baslatan, güven ve samimiyet telkin eden ilk adim oldugunu söyledi. Birbirinden habersiz ve duyarsiz sehir insanina karsi Anadolu’da selamlasma kültürünün devam ettigini belirten Il Müdürü, bu güzel davranisin yeni nesle kazandirilmasi konusunda okullarimiz da üzerine düsen sorumlulugu yerine getirecektir, dedi.
Milli Egitim Müdürü Asim Sultanoglu, okul içinde ve disinda yapilan çalismalarla, selamlasma degerini en iyi isleyen okullara ve ögrencilere belgeleriyle ödüllerini vererek çalismalara katilan tüm ögretmen ve ögrencileri tebrik etti.
Derece sahibi okul ve ögrenciler su sekildedir:
Okul Öncesi Alaninda:
1.Vilayetler Hizmet Birligi Anaokulu
2.Melek Hatun Anaokulu
Ilkokullar Alaninda:
1.Mehmet Çavas Ilkokulu
2.Abdurrahim Karakoç Ilkokulu
3.Yem Sanayi Ilkokulu
Ortaokullar Alaninda:
1.Yunus Emre Ortaokulu
2.Istiklal Ortaokulu
3.Karaman Imam Hatip Ortaokulu
Liseler Alaninda:
1.Bifa Anadolu Lisesi
2.Karaman Lisesi
3.TOKI Anadolu Lisesi
RESIM-AFIS, SIIR ve KOMPOZISYON YARISMALARI:
Resim-Afis Yarismasi Birincileri:
1.Ilkokul Birincisi: Irem Eylül AYKUT Karaman Özel Basari Ilkokulu
2Ortaokul Birincisi: Büsra ÖZTÜRK Anafartalar Ortaokulu
3Lise Birincisi:  Seher MEGEZ Bifa Anadolu Lisesi
Siir Yarismasi Birincileri:
1.Ilkokul Birincisi: Fatma Beyza KIRAZ Abdurrahim Karakoç Ilkokulu
2.Ortaokul Birincisi: Merve KOCA Vali Hakki Teke Ortaokulu
3.Lise Birincisi: Ebru ÖZDEMIR Irfan Ataseven Anadolu Lisesi
Kompozisyon Yarismasi Birincileri:
1.Ortaokul Birincisi: Harun Emre GEZGIN Durmus Ali Gülcan Ortaokulu
2. Lise Birincisi: Büsra BAS Toki Anadolu Lisesi

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284