KMÜ Ile Saint Petersburg Üniversitesi Ikili Anlasma Imzaladi

Karamanoglu Mehmetbey Üniversitesi (KMÜ) ile Rusya’nin Saint Petersburg Devlet Üniversitesi (SPBSU) arasinda ikili isbirligi ve degisim anlasmasi imzalandi.

 KMÜ Ile Saint Petersburg Üniversitesi Ikili Anlasma Imzaladi

Erasmus+, Mevlana ve Uluslararasi Iliskiler projeleri kapsaminda KMÜ ve Saint Petersburg Devlet Üniversitesi tarafindan imzalanan isbirligi anlasmasi ile iki üniversite arasinda çesitli arastirma projeleri, konferans ve sempozyumlar gibi akademik ve bilimsel aktiviteler gerçeklestirilecek.

Bilimsel makale degisimi ve ögrenci degisimine de imkân sunacak olan ikili anlasma 15 Ekim 2014 tarihinden itibaren bes yil süre ile geçerli olacak.
Saint Petersburg Devlet Üniversitesi Hakkinda
Saint Petersburg Devlet Üniversitesi, 1724 yilinda Saint Peter tarafindan kurulmus dünyaca ünlü bir üniversite olup profesyonel bir egitim kadrosuna sahip. Üniversitenin yedi mezunu Nobel ödülüyle ödüllendirilirken, 100’ü askin bilim adami, sanatçi, politikaci bu üniversitede yetisti. Bunun yani sira Rusya Federasyonu Baskanlarindan Vladimir Putin ve Dimitri Medvedev dâhil birçok ünlü isim Saint Petersburg Devlet Üniversitesinden mezun oldu. Üniversitenin lisans, master ve doktora diplomalarinin uluslararasi geçerliligi bulunuyor.
ABD ve Avrupa’dan Sonra Rusya
Karamanoglu Mehmetbey Üniversitesi (KMÜ) daha önce Avrupa’dan pek çok ülke ile ikili anlasmalar imzalamisti. Anlasma yapilan Avrupa ülkeleri arasinda Italya, Polonya, Çek cumhuriyeti, Litvanya, Finlandiya, Yunanistan, Ispanya, Portekiz, Almanya, Macaristan gibi ülkeler yer aliyor.
KMÜ ayrica ABD’nin New York Rochester sehrinde bulunan Nazareth Koleji ile anlasma yaparak, Avrupa disindan bir ülkedeki üniversiteyle uluslararasi isbirligi anlasmasi imzalamisti. ABD ve Avrupa üniversitelerinden sonra Rusya Saint Petersburg Devlet Üniversitesi bu cografyada ilk olma özelligi tasiyor.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284