KMÜ’lü Gençler Bütçe Yapmayi Ögreniyor

Karamanoglu Mehmetbey Üniversitesinde (KMÜ) Genç Girisimciler Ögrenci Toplulugu tarafindan “Parami Yönetebiliyorum” konulu söylesi düzenlendi.

KMÜ’lü Gençler Bütçe Yapmayi Ögreniyor

Saglik Kültür ve Spor Daire Baskanligi Konferans Salonunda Parami Yönetebiliyorum Projesi master egitmeni Ahmet Ihsan Demirci’nin gerçeklestirdigi söylesiye çok sayida ögrenci katildi.
Bütçe, harcamalar, birikim ve borçlar gibi finansal konularin pekçok farkli örnekle aktarildigi söylesinin açilis konusmasini yapan KMÜ Genç Girisimciler Ögrenci Toplulugu Baskani Sehriban Ünlü “Genç Girisimciler Toplulugu olarak toplumsal duyarliligi çesitli projelerle somutlastirmak için çaba sarf ediyoruz. Sosyal ve kültürel faaliyetler organize ederek ögrenciler arasindaki iletisim, uyum ve isbirligini saglamayi hedefliyoruz. Bilginin ve yasam görüsünün sadece derslerle kazanilmayacagi düsüncesinden hareketle ülkemizde faaliyet gösteren en yaygin sirket ve kurumlari üniversitemize davet ediyoruz.” dedi.
Açilis konusmasinin ardindan sahneye çikan Ahmet Ihsan Demirci “Parami Yönetebiliyorum” projesinin, Visa Europe ve Türkiye’deki üye bankalarin destekleriyle Kalkinma Bakanligi, Birlesmis Milletler Kalkinma Programi (UNDP) ve Habitat Kalkinma ve Yönetisim Dernegi ortakliginda 2009 yilinda hayata geçirildigini ifade etti.
Demirci, “Türkiye’de finansal bilinç olusturulmasi için kamu, özel sektör ve sivil toplumu ilk kez bir araya getiren bu proje ile uzun vadede gençler arasinda finansal bilincin gelistirilmesi, gençlerin kendi bütçelerini yapabilmeleri ve finansal ürünleri dogru kullanabilmelerini hedefliyoruz. Bu hedef dogrultusunda bu güne kadar Türkiye’nin 78 ilinde 15-30 yas arasindaki gençlere gelir-gider dengesi, bütçe yapma, tasarruf ve para biriktirme, yatirim yapma ve borçlanma gibi konulari kapsayan ücretsiz egitimler verdik.” dedi.
"Parami Yönetebiliyorum" konulu söylesisinde gençlere paralarini nasil kullanmalari gerektigini anlatan Ahmet Ihsan Demirci, saglikli bir finansal gelecek olusturmak için gençlere tavsiyelerde bulunarak “Kendinize göre bir bütçe olusturun. Gelirlerinizi de dikkate alarak bir ödeme plani yapin. Almak istediginiz bir sey oldugunda on saniye düsünün ve ihtiyaç mi istek mi olduguna karar verin. Bankalarin hayatinizi kolaylastirmak adina sunduklari ödeme ve birikim hizmetlerinden yararlanirken bilinçli davranin.” seklinde konustu.
Söylesi Ahmet Ihsan Demirci’nin ögrencilerin sorularini cevaplandirmasi ve katilim belgelerinin dagitilmasinin ardindan sona erdi.
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284