Ögrencilerimizin Yetim Kardesleri Var

Insani Yardim Vakfi tarafindan yürütülen “Iyilikte Yarisan Siniflar-Her Sinifin Yetim Kardesi Var” projesi tanitim programi Piri Reis Kültür Merkezi’nde gerçeklestirildi.

Ögrencilerimizin Yetim Kardesleri Var

IHH Insani Yardim Vakfi Yetim Birimi Sorumlusu Murat Yilmaz'in sunumuyla tanitilan Iyilikte Yarisan Siniflar kampanyasi Milli Egitim Bakanliginin destegiyle, geçtigimiz aylarda tüm okullarda duyurusu yapilarak gönüllülük esasina göre yürütülmektedir.
Projeyle, iyilikle yetisen bir nesil hedeflediklerini belirten Murat Yilmaz, “Her Sinifin Bir Yetim Kardesi Var” kampanyasi, çocuklarimizi küçük yaslardan itibaren bilinçli, yardimsever, baskalarinin dertleriyle dertlenen, duyarli insanlar olarak yetistirebilmeyi esas almaktadir, dedi.
Murat Yilmaz konusmasinin devaminda “Bu kampanya ile her ay 35 binin üzerinde yetim destekleniyor. 2007 yilindan bu yana yapilan Yetim Destek Sistemi ile insanimiz, hem ülkemiz hem de dünya yetimlerine el uzatmaya devam ediyor. Bizlerin ulasmadigi yetimlere dünyanin çesitli bölgelerinde misyonerlerin, organ mafyasinin, insan tacirlerinin ve fuhus çetelerinin ulastigini biliyoruz. Her gün 10 binden fazla çocugun yetim kaldigi dünyada, IHH kanaliyla 135 ülkeye ulasabilmekteyiz.” diyerek yapilan yardimlarin yetimler için hayati öneme sahip oldugunu ifade etti.
IHH’nin insanlari yardima muhtaç hâle getiren meselelere insan haklari perspekti?nden bakarak çözüm odakli projeler gelistirdigine dikkat çeken Yilmaz, Vakfin, yetim çocuklarin bakimini üstlenerek kendi ülkelerinde, anne veya akrabalari yaninda ya da yetimhanelerde, en iyi sekilde yetismeleri için çalismalar yaptigini belirterek bu projenin www.yetimkardes.org internet adresinden takip edilebilecegini söyledi.
Programda konusan Il Milli Egitim Müdürü Asim Sultanoglu, “Ülkemiz ve dünyanin birçok bölgesine saglik, egitim ve gida yardimi ulastiran Insani Yardim Vakfi, çalismalariyla kiminin gören gözü, kiminin içme suyu, kiminin elindeki kalemi oluyor. IHH projeleriyle, çocuklarimiza degerler egitimi etkinliklerimizle kazandirilmak istenen sevgi, kardeslik ve paylasim gibi duygularinin verilmesine katki sagliyor. Bu nedenle IHH'ya ve yetim çalismalarini yürüten Murat Yilmaz Bey'e tesekkür ederim.” dedi.
Program, sunum sonunda gerçeklestirilen soru cevap bölümüyle son buldu.
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284