Sultanoglu: “Sorumluluk Bilincimiz Sinirlar Ötesini Düsünmeyi Gerektiriyor”

Suduragi ilkokul, ortaokul ve lise ögrencileri kisa adi EDEP olan Egitimde Degerler Egitimi Projesi ile “Dayanisma” konusunda örnek çalisma gerçeklestirerek katarakt hastalari için yardim kampanyasi düzenlediler. Kampanya ile yapilan yardim hakkinda bilgi vermek üzere okul müdürleri ve ögrenciler, Il Milli Egitim Müdürü Asim Sultanoglu’nu makaminda ziyaret ettiler.

Sultanoglu: “Sorumluluk Bilincimiz Sinirlar Ötesini Düsünmeyi Gerektiriyor”

Okul müdürleri yaptiklari açiklamalarda, ögrencilerle geçmis yillarda beldelerinde çesitli sosyal çalismalar yapildigini belirterek, bu yil da ögrencilerin hassasiyeti ile Afrika ülkelerinde katarakt hastalari ile ilgili bir kampanya düzenlediklerini ifade ettiler.
Afrika’da sicak hava, beslenme ve iklim sartlari sebebiyle pek çok insanin genç yasta katarakt olarak görme yetenegini yitirdigi belirtilerek katarakt ameliyati için ögrenciler, Suduragi Beldesinde velilerin destegiyle 2 bin 500 lira topladilar. Afrika ülkelerine gönderilmek üzere; dünya genelinde savas, afet bölgeleri ile sürekli yoksullugun yasandigi ülkelerde çalismalar yürüten IHH Insani Yardim Vakfi hesabina yardimlarini yatirdilar. Toplanan yardimlar sayesinde, IHH’nin yürüttügü proje ile 12 kisinin katarakt ameliyati yapilarak buradaki insanlar, dünyayi daha net görme imkânina kavusmus olacaklar.
Il Milli Egitim Müdürü Asim Sultanoglu, ögrencilerin bu tür etkinliklerle sosyal projelere katki saglamasinin önemine dikkat çekerek “Milletimiz, gerek ülkemizde gerekse sinirlarimiz disinda insanlarin karsilastigi sorunlara her zaman yardim elini uzatmistir. Sorumluluk bilincimiz sinirlar ötesini düsünmeyi gerektirir. Suduragi’ndaki ögrencimizin Sudan’daki, Somali’deki insanlarin dertlerine duyarli olmasi, onlar için bir seyler yapma gayreti göstermesi, ögrencilerimizin sorumluluk anlayisi içinde oldugunu gösteriyor.” dedi.
Il Müdürü Sultanoglu, bu çalismanin yürütülmesini saglayan okul müdürlerini, ögretmen ve ögrencileri tebrik ederek çalismalarinda basarilar diledi.
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284