Üniversite’nin Bosna’dan Konuklari Var

Karamanoglu Mehmetbey Üniversitesine (KMÜ) Bosna-Hersek’ten moleküler biyoloji ve biyoteknoloji alaninda bilgi ve deneyimlerini artirmak üzere dört ögrenci geldi.

Üniversite’nin Bosna’dan Konuklari Var

Kamil Özdag Fen Fakültesinde ögrenim görecek olan Irema Karabegovic, Esma Hasic, Ikbal Menmic ve Lejla Halilovic ülkelerinde bu alanda 3’üncü ve 4’üncü siniflarda lisans ögrenimi görüyorlar. Bosnali ögrenciler KMÜ’deki egitimleri süresince biyokimya, mikrobiyoloji, moleküler biyoloji ve biyoteknoloji alaninda egitimlerini pekistirerek laboratuvar çalismasinda bulunacaklar.
“Üniversiteyi laboratuvarlari ve arastirma olanaklari için tercih ettik”
Irema Karabegovic “Buraya gelmek ve arastirma yapmak istememin sebebi techizat, makine ve laboratuvar alt yapisinin gelismis olmasi. Karamanoglu Mehmetbey Üniversitesinde ülkemde gördügüm egitimi pekistirme olanagi bulacagim.” dedi.
“Karaman halki çok misafirperver”
Lejla Halilovic “Buranin insanlari çok sicak, çok misafirperver. Kendimi Bosna’da gibi hissettim. Hiçbir konuda sikinti çekmedik. Burada kaldigim süre içinde Türkçe dil egitimi alma ve konusma firsati bulacagim için çok mutluyum.” seklinde memnuniyetini dile getirdi.
“Geçmisten gelen baglarimizin gelecekte de devam etmesi en büyük arzumuzdur”
KMÜ Rektör Yardimcisi ve Kamil Özdag Fen Fakültesi Dekani Prof. Dr. Mehmet Karatas, “Atalarimizin uzun yillar kalip Evlad-i Fatihan olarak isimlendirdigi Bosna-Hersek’ten fakültemize ögrenci gelmesinden büyük bir mutluluk duyduk. Kendilerini teknik anlamda yetistirmek suretiyle ülkelerine dönmelerini saglayacagiz.” seklinde açiklamada bulundu.
Prof. Dr. Karatas, ögrencilerin Karaman’da kaldiklari süre boyunca Türkçe dil egitimi ve Türk kültürünü de ögrenme imkanlarinin bulunacagina deginerek “Geçmisten gelen baglarimizin gelecekte de özellikle bilim ve kültür yoluyla devam etmesi en büyük arzumuzdur.” diye konustu.
Egitim-ögretimlerinin yani sira KMÜ ögretim elamanlarinin rehberliginde Karaman ve Konya’nin tarihi yerlerine gezide bulunacak olan ögrenciler, egitim sonrasinda ülkelerindeki okullarina devam edecekler.
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284