Karaman Kent Konseyi’nde Bir Ilk Gerçeklesti

Karaman Kent Konseyi`nin bünyesinde Kadin Meclisi’nin ardindan Engelli Meclisi de kuruldu. Engellilere yönelik faaliyetlerde bulunan sivil toplum kuruluslarindan olusan ve Karaman Kent Konseyinde ilk defa olusturulan Engelli Meclisi toplantisi Belediye Meclis Salonunda düzenledi.

 Karaman Kent Konseyi’nde Bir Ilk Gerçeklesti

1 Temmuz 2014 tarihinde yapilan Kent Konseyi, göreve geldigi günden bu yana hizli bir sekilde yapilanmaya devam ediyor. Ali Konukseven baskanliginda çalismalarini yürüten Karaman Kent Konseyi, Kadin Meclisinden sonra Engelliler Meclisini kurdu. Sivil toplum kuruluslari ve engelli bireylerin katilimi ile olusturulan Engelli Meclisi’nin Baskanligi’na Beyazay Dernegi Baskani Durmus Sayaslan seçildi. Yapilan seçimin ardinda kisa bir takdim konusmasi yapan Sayaslan, Engellilere yönelik önemli çalismalarin yapilacagini söyledi. Daha sonra Çalisma guruplari ve guruplarda görev alacak üyeler de belirlendi. 14 kisiden olusan yönetim kurulu; engelli vatandaslarimiza yönelik faaliyetlerde bulunarak, onlarin her türlü ihtiyaç sorun ve taleplerine cevap verecek.

Ali Konukseven “Çalismalarimiz Devam Edecek”
Kent Konseyi Engelli Meclisi’nin kurulmasindan duydugu memnuniyeti dile getiren Kent Konseyi Baskani Ali Konukseven: “Belediye Baskanimiz Sayin Ertugrul Çaliskan ile birlikte uzun zamandir Kent Konseyi bünyesinde: Kadin Meclisi, Gençlik Meclisi, Çocuk Meclisi ve Engelli Meclisi’ni kurmayi planliyorduk. Hatta seçim beyannamemizde bile bu olusumu vatandaslarimizla paylastik. Karaman Kent Konseyini kurduktan sonra ilk olarak Kadin Meclisini olusturduk. Simdi ise Engelli Meclisini olusturuyoruz. Insallah bundan sonra Karaman’i engellerini tamamen asmis, modern ve huzurlu bir sehir olmasi yolunda üstümüze düseni yapacagiz” seklinde konustu.
Toplantida konusan Engelli Meclisi Baskani Durmus Sayaslan ise engellilere yönelik pek çok projenin hayata geçirildigini belirterek bundan sonra da Karaman Kent Konseyi Engelli Meclisi çatisi altinda çalismalarin devam edecegini ifade etti.
Belediye Baskan Vekili Engelli Bir Meclis Üyesi
Bugün gerçeklestirilen Kent Konseyi toplantisini farkli kilan bir baska ayrinti ise, Karaman Belediye Meclis Üyesi Hüseyin Göktas’in Baskanliga vekâlet etmesi idi. Çesitli toplantilara katilmak üzere il disinda bulunan Belediye Baskani Ertugrul Çaliskan, Engelli Meclisi toplantisina rastlayan tarihte Belediye Baskanligi vekâletini engelli meclis üyelerinden Hüseyin Göktas’a vermesi oldukça anlamli bir görevlendirme oldu.
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284