40 Ülkeden Gelen Gazeteciler Bombalan Meclis Ve Külliyeyi Gezdi

Anadolu Yayıncılar Derneği tarafından organize edilen, 20 – 21 Eylül tarihleri arasında, ilki Konya – Karaman’da gerçekleştirilen Uluslararası medya kurultayı bu sene Başkent Ankara’da yapıldı.

40 Ülkeden Gelen Gazeteciler Bombalan Meclis Ve Külliyeyi Gezdi

Yer olarak ise Türk tarihi ve Türkiye Demokrasisi adına önemli bir yere sahip olan Ulucanlar Cezaevi Müzesi seçildi. Kurultayda yer alan Medya Çalıştayı burada bulunan Mahkûmlar yemekhanesi toplantı salonunda yapıldı. 

Kurultaya yerli ve yabancı 200 civarında gazeteci katıldı.

AYD Başkanı Sinan Burhan bir konuşma yaparak yerli ve yabancı katılımcılara kültür turizm ve Türkiye demokrasisine vermiş oldukları katkıdan dolayı teşekkür etti. Bu tür birlikteliklerin toplumsal kaynaşmaya katkı sunacağını, olumsuz ve algıya dayalı haberlere fırsat vermeyeceğini söyledi. Anadolu medyası olarak 4 başlıkta sorunlarını özetleyerek özellikle TÜRKSAT ücretlerini dile getirip yetkililerden bu konularda destek istediklerini belirtti.

Programın açılış konuşmasını Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ yaptı

Bekir Bozdağ kurultayda yaptığı konuşmada "Artık Türkiye'de demokrasimizi baltalama dönemi tarihe kavuşmuştur, Türkiye'de darbeler, darbeciler dönemi kapanmıştır. Bundan sonra Türkiye'de demokrasiyi askıya almak, hukuk devletini yok etmek, darbe yapmak isteyenler, TRT'yi veya Ankara'daki birkaç yeri ele geçirmekle bu işi başaramayacaklarını öğrendiler. 80 milyon Türk milletinin her bir ferdini tek tek ele geçirmeden Türkiye'de hiçbir darbe bundan sonra başarılı olamaz." dedi.  Konuşmasının sonunda Anadolu Medyasının sorunlarına değinerek bu sorunların giderilmesi noktasında çalışmalar yürütüleceğini söyledi.

Programa ulusal ve yerel gazetecilerin yanı sıra yabancı gazetecilerde katıldı.

Açılış konuşmalarından sonra 5 başlıkta ayrı ayrı oturum düzenlendi. Konusunda deneyimli gazeteci ve akademisyenler Ortadoğu’dan Avrasya’ya 15 Temmuz Darbesinde Batı Medyası ve Basın özgürlükleri gibi gündeme ilişkin önemli konuları masaya yatırdı.

15 Temmuz Darbesi ve Türkiye Medyası

Oturum Başkanlığını Hürriyet Gazetesinden Hande Fırat yaptı.

Konuşmacılar: Melik Yiğitel (kanal24) Şebnem Bursalı (ATV) Mustafa Kartoğlu (Star Gazetesi )

Ortadoğu’nun Geleceği ve Türkiye

Oturum Başkanlığını Türkiye Gazetesinden Rahim Er Yaptı.

Konuşmacılar: Dr. Muzaffer Arslan (Ortadoğu uzmanı) Mahmut Gök (Al Raid Tv Libya) Yusuf Ziya Cömert (Karar Gazetesi)

Batı Medyası - Basın Özgürlüğü ve Türkiye

Oturum Başkanlığını Kanal 7 den Mehmet Acet yaptı.

Konuşmacılar: Dr. Shahid Qureshi (THE London Post Gazetesi İngiltere )Fatih Atik (AHaber) Seyhan Yakupi (Devlet Radyosu  Makedonya)

Avrasya’nın Geleceği ve Türkiye

Oturum Başkanlığını Akşam Gazetesinden Emin Pazarcı Yaptı.

Konuşmacılar: Agil Alasger (Gazeteci Azerbaycan ) Bülent Aydemir (Haber Türk ) Anastasya Lebedova (  Sputnik News Agency Rusya)

Yerel Medya ve Demokrasi

Oturum Başkanlığını Konya Kon Tv den Nurettin Bay yaptı.

Konuşmacılar: Hasan Yavuz Bakır (Karadeniz Çay Tv) İbrahim Toru (Şanlıurfa  Kanal Urfa) Zeki Akbıyık (Elazığ Kanal Fırat) Doğan deniz  (Ordu Altaş Tv)

Medya Çalıştayı sonrası Katılımcılar Hacı Bayram-ı  Veli Türbesi ziyaretinde bulundu .

Kurultayın ikinci günü program TBMM gezisi ile başladı.

Katılımcı yabancı basın mensuplarına 15 Temmuz tarihinde yapılan hain darbe girişimi sırasında bombalanan yerler gösterildi. Yabancı basın mensupları TBMM de Genel kurul salonunda fotağraf çekindi.

Cumhurbaşkanlığı Külliyesini ’de ziyaret eden katılımcı basın mensupları 15 Temmuz Darbesinde bombalanan yerleri gezdi. Millet Camii önünde aile fotoğrafı çekindi.

Yabancı Basın mensupları Ankara’da Gerçekleştirilen Uluslararası Kültür Turizm ve Demokrasi Kurultayına ilişkin izlenimlerini haber yaparak ajanslarına geçti.

Aynı zamanda Yabancı Gazetecilere Ankara ile ilgili harita ve İngilizce, Arapça tanıtım broşürleri verildi.

Organizasyon akşam saatlerinde sona erdi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284