80 Bin Sözlesmeliye Kadro!

Belediyelerdeki sözlesmeli personel kadro beklerken tüm sözlesmelilere gün dogdu.

80 Bin Sözlesmeliye Kadro!

Basbakan Tayyip Erdogan'in belediyelerdeki 18 bin sözlesmeli personelin kadroya alinmasi talimati dogrultusunda çalismalar devam ederken sürpriz bir gelisme yasandi.
Zaman'In haberine göre; Çalisma Bakani Faruk Çelik, bir önceki Bakanlar Kurulu'nda hem sözlesmelilerin kadroya alinmasi hem de 657 sayili kanunda yapilacak degisikliklerle ilgili sunum yapti.
Çelik, halen kamuda sözlesmeli personel, geçici personel gibi degisik isimler altinda personel çalistirildigini anlatti. Bakanlar Kurulu'nda bu statülerin teke indirilmesi benimsendi. Birçok bakan, kamuda degisik ad altinda memur çalismasinin sakincalarina dikkat çekti. Tek personel rejimine geçebilmek için de bir kereye mahsus olmak üzere sözlesmelilerin kadroya alinmasi kararlastirildi.
Yaklasik 80 bin personelin kadroya alinmasiyla belediyeler, TRT, Saglik Bakanligi ve diger bütün sözlesmeliler kadroya kavusacak. Ancak KIT personeli, kapsam disinda tutulacak. Belediyelerin son dönemde ise aldigi kisiler de birkaç ay çalisip kadro hakki kazanacak.
200 bin sözlesmeli personel, Haziran 2011'deki seçimlerden önce kadroya alinmisti. Son alimla birlikte yaklasik 300 bin kisiye kadro verilmis olacak. Sözlesmeliler, pek çok ilave haktan faydalanacak.
Çakili görev yapan sözlesmeli personele tayin hakki verilecek. Kadroyla birlikte en önemli iyilesme, is güvencesinde olacak. Her yil sözlesme yenileyen memurlar, sözlesmelerinin uzatilmamasi endisesinden kurtulacak. Halen pek çok alanda sözlesmeli ile kadrolu arasinda farklar bulunuyor. Örnegin sözlesmelilerin tayin hakki, çesitli kisitlamalara tabi. Kadrolular için geçerli süt izni ve ücretsiz izin hakki, sözlesmelilerde yok. Bütün bu farklar ortadan kalkacak.
Haberler
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284