Bakan Çelik`ten Müzekart Müjdesi

Kültür ve Turizm Bakani Ömer Çelik, bir müzekart ile ayni müzeye ikinci kez girilebilecegini söyledi.

Bakan Çelik`ten Müzekart Müjdesi

Bakan Çelik, “Müzekartlarin bir müzeye bir kere girilmesinin yetersiz oldugunu söylüyorlar. Artik o müzekartla her bir müzeye iki kez giris hakki veriyoruz.” dedi.
Kültür ve Turizm Bakani Ömer Çelik, Kültür ve Turizm Bakanligi, Is Bankasi ve TÜRSAB-MTM ortakligiyla gerçeklestirilen Maximum kartin müzekart olarak kullanilmasina yönelik yapilan tanitim toplantisina katildi. Toplantiya Is Bankasi Genel Müdürü Adnan Bali, TÜRSAB Baskani Basaran Ulusoy ve çok sayida davetli katildi.
Kendisine, sosyal paylasim sitelerinden müzekarla ilgili sorular geldigini belirten Çelik, artik bir müzekartla müzeye bir giris yerine iki giris hakki verdiklerini açikladi. Çelik, “Ben bakanlik görevine geldikten sonra sosyal paylasim sitelerinde yogun bir kampanya vardi. Müzekartlarla bir müzeye bir kere girilmesinin yetersiz oldugu söylüyorlardi. Mesai saatleri disinda giden vatandaslarimizin müzeyi yarim gün gezebildiklerini ve bunun yetersiz oldugu anlatiyorlardi. Ben de bu kampanyaya olumlu yanit veriyorum ve açikliyorum; o müzekartla her bir müzeye iki kez giris hakki veriyoruz. Yarim kalmis gezilerini vatandaslarimiz rahatlikla devam ettirebilir. Müzekart bizim tarihsel mirasimiza, medeniyetlerimize temas edebilmek için önemli bir köprüdür.” ifadelerini kullandi.
Göreve geldikten sonra müzekartini hep yaninda tasidigini açiklayan Çelik, sözlerine söyle devam etti: “Ben bu göreve geldikten sonra cep telefonumu unutsam da müzekartimi unutmuyorum, sürekli yanimda tasiyorum ve bunu size de tavsiye ediyorum. Bu arada, ögrenci ve ögretmenlere müzekarti ile müzelere girisin sinirsiz oldugunu da hatirlatiyorum.”
Rotahaber
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284