Bakan Elvan, Açilisini Yaptigi Çagri Merkezi’nde Telefonlari Yanitladi

Ulastirma, Denizcilik ve Haberlesme Bakani Lütfi Elvan, Karaman’in Ermenek ilçesinde açilisini yaptigi Assistt Çagri Merkezi’nde çagrilara cevap verdi.

Bakan Elvan, Açilisini Yaptigi Çagri Merkezi’nde Telefonlari Yanitladi

Bakan Elvan, bir dizi açilis ve temel atma törenine katilmak üzere memleketi Karaman’in Ermenek ilçesine geldi. Bakan Elvan burada Avea’nin Assistt Sirketi tarafindan açilan çagri merkezinin açilisini yapti. Açilista konusan Bakan Lütfi Elvan, “Böyle güzel bir günde hele hele istihdam saglayan bir merkezi açmak bizler için oldukça gurur verici bir hadisedir. Turizme bacasiz sanayi diyorduk. Iste yeni bir bacasiz sanayi alani dogdu. Istihdam alani dogdu. Çagri merkezleri. Dünyanin dört bir yaninda milyonlarca insan çagri merkezlerinde çalisiyor. Bildigim kadariyla 10 milyonun üzerinde çalisan var çagri merkezlerinde. Asagi yukari 375 milyar dolarlik bir islem var çagri merkezlerinde ve çok küçük paralarla çok küçük yatirimlarla istihdam sagliyorsunuz. Netice de burada da bu çagri merkezinde vatandasa hizmet sunuyorsunuz. Türkiye de Erkan Bey de bahsetti, Ali Bey de bahsetti asagi yukari 70 bin ila 100 bin arasinda degisen istihdam edilen eleman var çagri merkezlerinde. Bu rakami dünya ölçeginde kiyasladigimizda gerçekten çagri merkezlerinde çalisanlarin sayisinin oldukça az oldugunu görüyoruz. Türkiye’nin daha katetmesi gereken bu alanda çok mesafe var. Önümüzde ki dönemlerde insallah bakanlik olarak biz de gereken her türlü destegi verecegiz. Çagri merkezlerinin daha da gelismesi daha da güçlenmesi için ne gerekiyorsa yapacagiz. Çagri merkezlerinin en önemli sorunlarindan bir tanesi çagri merkezlerinin agir is kolu olarak kabul edilmesi. Bunun anlami su; herhangi bir yer alti kömür isletmesiyle çagri merkezlerinin konumu ayni. Bu konuda çalisma bakanligimiz bir çalisma baslatti. Insallah çagri merkezlerimizin bu sorununu çözecegiz. Önemli bir sorun ve gerçekten daha dogrusu maliyet açisindan çagri merkezlerine yük getiren önemli bir unsur. bunun giderilmesi yönünde gereken çabayi insallah sarf edecegiz" dedi.
Yapilan konusmalarin ardindan Çagri Merkezi Bakan Elvan ve protokol üyeleri tarafindan hizmete açildi. Çagri merkezini gezen Bakan Elvan, burada bir görevlinin yerine oturarak çagriya cevap verdi. Bakan Elvan, çagri merkezini gezerek çalisanlarla sohbet etti.
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284