Balbay’dan KGRT’ye Ziyaret

Cumhuriyet Halk Partisi Izmir Milletvekili ve Gazeteci-Yazar Mustafa Balbay ile Mersin Milletvekili Ali Riza Öztürk, geçtigimiz hafta sonu bir vakfin düzenledigi panele konusmaci olarak katilmak üzere Karaman’a geldiler.

Balbay’dan KGRT’ye Ziyaret

Ilk olarak Cumhuriyet Halk Partisi Il binasinda partililerle bulusan Öztürk ve Balbay ve Öztürk, burada yaptiklari konusmada 30 Mart seçimlerini degerlendirdiler.
Balbay, “Karaman’a üç kez geldim. Konferanslar verdim. Her gelisimde çok kisa zamanlarda da olsa mutlaka Yunus Emre’yi, Karamanoglu Mehmetbey’i ziyaret ettim. Ben Türkçeyi ayrica seviyorum. Türkçemizin gerçekten ses bayragimiz. O yüzden Karaman’in benim gönlümde ayrica yeri var. Tabi benim Türkçe askim zaman zaman kimi üniversitelerde arastirma konusu da oldu. Örnegin Çukurova Üniversitesi’nden bir ögretim üyesi Balbay’in Dili diye yazilarda kullandigim o benzetmeleri kinayeleri. Hicivleri ayri bir arastirma konusu yapmistir. Benim bilgisayarima göndermistir. Onlar Ergenekon davasinda gizli belge olarak suanda dosyadaki yerini almis durumda. Bu arastirmayi Genelkurmay’a göndermisler bu gizli belge sizde var mi diye. Genelkurmay’da bizde rastlanmamistir diye resmi bir yazi göndermistir. Tabi Türkiye’mizin bugün karsi karsiya kaldigi tablonun bir baska yansitmasidir. Ne olursa olsun bize ayakta tutan ön önemli unsur dilimizdir. O yüzden Karaman’in benim yasamimdaki yerinde ayrica bir yeri var” dedi.
Balbay ve Öztürk daha sonra KGRT’yi ziyaret ederek, 2007 yilinda Ankara Karamanlilar Yardimlasma ve Dayanisma Dernegi’nin düzenledigi gecede yaptigi konusmayi izledi ve KGRT’yi gezdi.
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284