Belediye-Mevka Isbirligi’nde Imzalar Atildi

Karaman Belediyesi`nin projelendirdigi, MEVKA (Mevlana Kalkinma Ajansi) ve Kalkinma Bakanligi is birliginde yürütülen Günes Enerji Santrali ve Karaman Turizm Bilgi Merkezi projelerinde imzalar atildi.

Belediye-Mevka Isbirligi’nde Imzalar Atildi

Karaman Belediyesi tarafindan hazirlanan, MEVKA'ya sunulan Günes Enerji Santrali ve Karaman Turizm Bilgi Merkezi projeleri hibe destegi almaya hak kazandi. Her iki proje de Karaman için sosyal ve ekonomik anlamda büyük önem arz ediyor.
Karaman Belediyesi, meclis salonunda gerçeklestirilen imza töreninde, MEVKA'dan hibe destegi alan "Karaman Turizm Bilgi Merkezi ve Günes Enerji Santrali" projelerinin sözlesmeleri Karaman Belediye Baskani Ertugrul Çaliskan, MEVKA Genel Sekreteri Dr. Ahmet Akman tarafindan imzalandi.
Tarihi Tas Bina "Turizm Bilgi Merkezi" Olacak
Karaman Turizm Bilgi Merkezi Projesi ile Karaman turizmini gelistirebilmek amaciyla Karaman merkezde kurulacak “Welcome Center/ Turizm Bilgi Merkezi” açilacak. Projenin amaci Karaman’in tarihi ve kültürel varliklarini, turizm profesyonellerine ve potansiyel turistlere anlatarak, Karaman’a gelecek turistlerin ilin turizm degerlerinden etkilenmelerini ve ilde daha fazla vakit geçirmelerini saglamak. Karaman Belediyesinin yürüttügü ve MEVKA'dan hibe destegi almaya hak kazanan projenin toplam bütçesi 2 Milyon 300 Bin TL. Bu bütçenin 1 Milyon TL 'si MEVKA tarafindan karsilanacak. 1 Milyon 300 Bin TL lik kismi ise Karaman Belediyesi tarafindan finanse edilecek.
Günes Enerji Santrali Kurulacak
Karaman Belediyesi tarafindan projelendirilen ve MEVKA'dan hibe destegi almaya hak kazanan bir diger önemli proje ise Günes Enerji Santrali. Bu proje sayesinde Karaman Belediyesi günes enerjisi ile 1 megawatt enerji üretilecek. Projenin toplam maliyeti 1Milyon 990 Bin TL. Bu bütçenin 497 Bin TL si MEVKA tarafindan, kismi ise Karaman Belediyesi tarafindan finanse edilecek. Karaman Belediyesi, Günes Enerji Santrali ile elde ettigi enerjiyi, sehir sebekesine aktararak, sehrin parklarinin ve sokaklarinin aydinlatilmasinda, belediyeye ait olan santiyelerde, tesislerde, idari binasinda ve su kuyularinda kullanacak. Bu sayede yüklü elektrik maliyetini büyük oranda hafifletecek.
Projeler hakkinda konusan MEVKA Genel Sekreteri Ahmet Akman sunlari kaydetti; " Bugün Karaman Belediyesi ile Mevlana Kalkinma Ajansi ile iki önemli projenin sözlesme imza töreninde bir arada bulunmaktayiz. Bu projelerden birisi 24 ay içerisinde tamamlanacak olan " Karaman Turizm Bilgi Merkezi" Karaman turizmine büyük ivme kazandiracak. Bu proje ile Tarihi Tas Bina bir turizm merkezine dönüstürülecek.
Bir diger proje ise Günes Enerji Santrali. Bu proje ile Karaman Belediyesi kendi ihtiyaci olan elektrigi kendisi üretecek. Bu sayede enerji ihtiyacinda önemli ölçüde tasarruf saglayacak. Hibe destegi sagladigimiz bu projelerin bütçesinin büyük bir kismi Karaman Belediyesi tarafindan finanse ediliyor. Genel itibari ile baktigimiz zaman Karaman Belediyesi ile birlikte bir çok önemli projede birlikte çalistik. Bundan sonra da dirsek temasimiz devam edecektir.
Baskan Çaliskan; "Marka Sehir Olma Yolunda Önemli Projeleri Karamanimiza Kazandiriyoruz"
Imza töreninde konusan Belediye Baskani Ertugrul Çaliskan ise sunlari kaydetti; " Geçmiste çok önemli projelerde MEVKA ile birlikte yol arkadasligi yaptik. Simdi de Karamanimiz için önemli olan iki projede de birlikte çalisiyoruz. Baktigimiz zaman Karaman sosyal, kültürel ve ekonomik anlamda büyük potansiyele sahip güzide bir sehirdir. Bazi dinamiklerin de harekete geçirilmesi ile Karaman kisa süre içerisinde ülkemizin parlayan yildizi olacaktir. Hazirlamis oldugumuz Turizm Bilgi Merkezi ve Günes Enerji Santrali projelerimizle MEVKA'dan hibe destegi almaya hak kazandik. Bu projelerinin bütçelerinin büyük bir kismi da Karaman Belediyesi tarafindan finanse ediliyor. Karamanimiz sahip oldugu kültürel ve tarihi degerleri açisindan önemli bir sehirdir. Fakat yillarca bu alanda yapilan çalismalar bu potansiyeli harekete geçirmeye yetmemistir. Kuracak oldugumuz Turizm Bilgi Merkezi ile turizm alaninda Karamanimizi hak ettigi yere tasiyacagiz.
Diger yandan yenilenebilir enerji alaninda Karaman Türkiye'de bir numaradir. Dolayisi ile bu potansiyelimizi de harekete geçirmek adina ve diger özel sektördeki yatirimcilarimiza örnek olma adina kuracak oldugumuz Günes Enerji Santrali, ihtiyacimiz olan enerjinin temin edilmesi noktasinda büyük önem arz etmektedir. Belediyemiz üretilen enerjiyi kendi tesislerinde, park ve sokak aydinlatmalarinda kullanarak, elektrik maliyetini önemli ölçüde düsürecektir. Her iki projede Karamanimiza hayirli olsun"

 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284