Çaliskan: Ahilik Çalisma Hayatinin Aynasidir

Belediye Baskani Ertugrul Çaliskan, Türk örf ve adetleri ile Islam’in kaynasmasindan ortaya çikan ahiligin, yüzyillar boyunca emsalsiz bir sekilde yasandigini ve yasatildigini söyledi.

Çaliskan: Ahilik Çalisma Hayatinin Aynasidir

Baskan Çaliskan, Ahilik Haftasi nedeniyle yayimladigi mesajinda; Ahiligin, ticari ve toplumsal iliskilerde dürüstlük, güven, is ve meslek ahlakina saygi, hukuka riayet, sefkatli, cömert ve güler yüzlü olma ilkelerini esas aldigini belirtti.
Ahiligin kurucusu olan Ahi Evran Veli'nin asiladigi yüksek ticaret ahlaki ve ilkelerinin, günümüzün esnaf ve sanatkârlari için de ilham kaynagi olmaya devam ettigini kaydeden Çaliskan, “Ahilik, çalisma hayatinin yani sira sosyal hayatin gelismesine de katki saglamistir. Bu anlayis, günümüzde en çok ihtiyaç duydugumuz degerleri özünde toplamaktadir. Ailesine, çevresine, vatanina, milletine ve dünyaya yararli bir nesil yetistirebilmek için ahilik sisteminden günün sartlari dogrultusunda en iyi sekilde faydalanilmasi bir gerekliliktir. Toplumsal dokumuzun temelini olusturan Ahilik kültürünün muhafazasi, canli tutulmasi, birlik ve beraberligimizin sürdürülmesi için büyük önem tasimaktadir. Hosgörünün, birlik ve beraberligin pekistigi bu haftada basta Ahi Evran olmak üzere ahirete intikal etmis tüm esnaflara Allah’tan rahmet, esnaf ve sanatkârlarimiz basta olmak üzere tüm vatandaslarimiza uzun bir ömür, hayirli is ve helal kazaç diliyor, Ahilik Haftasi’ni kutluyorum” dedi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284