Çoglulular Arabasi Sofrasinda Bulustu

Mehmet Ali Topcu – LAHEY Karaman ili merkez ilçesine bagli Çoglu Köyü’nden olup, Hollanda’da ikamet eden vatandaslar, Hollanda’nin Lahey kentinde bir araya geldiler.

Çoglulular Arabasi Sofrasinda Bulustu

Bu yil dördüncü kez düzenlenen ‘Arabasi Sofrasi ve Kaynasma Aksami’ adli etkinlige, Hollanda’nin degisik kentlerinde ikamet eden Çoglulu vatandaslar katildi.
Lahey’deki Yozgatlilar 66 Salonu’nda bir araya gelen 150 civarinda Çoglulular, senenin son programinda bir araya gelerek, birlikte arabasi içtiler, hasret giderdiler, sohbet ettiler.
Avrupa Çoglular Dernegi tarafindan düzenlenen arabasi sofrasinda kisa bir konusma yapan dernek baskani Erkan Özçelik, “Senenin bu son programinda, siz degerli köylülerimizle bulusalim istedik. Ulasamadigimiz hemserilerimize sizler vasitasiyla ulasmak istiyoruz. 2016 yilinda önemli günlerde programlar düzenlemek istiyoruz. Sizlerden istegimiz, programlarimiza katilmaniz ve dernegimize sahip çikmanizdir. Programimiza katiliminizdan dolayi sizlere çok tesekkür ediyoruz.” dedi.
OZM Multidienst firmasinin sponsorlugunda gerçeklesen programda kisa bir konusma yapan Baskan Yardimcisi Nizamettin Küçük ise, geleneksel hale getirilen bu arabasi bulusmalarinin, bundan sonra da devam edecegini söyledi. 7 Mayis tarihinde Almanya’nin Heilbronn (Stuttgart) kentinde gerçeklestirilecek olan, ‘Avrupa Çoglulular Kir Senligi’ organizasyonuna tüm hemserilerini davet etti.
Programda Hollanda Karamanlilar Federasyonu (HOKAF) yöneticileri de hazir bulundu.
Hollanda Çoglu Köyü Dernegi Yönetim Kurulu: Erkan Özçelik (Baskan), Necmettin Küçük (Baskan Yardimcisi), Muhammet Yildizli (Sekreter), Servet Canuylaysi (Muhasip), Mustafa Kabaktepe (Üye), Mehmet Ali Kiliçaslan (Üye), Sedat Simsir (Üye).
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284