Dekan Ögrencileriyle Bulustu

Prof. Dr. Mehmet Karatas: ”KMÜ Kamil Özdag Fen Fakültesi olarak taninirligimizi artirmak sizin basarilarinizla mümkün olacaktir”

Dekan Ögrencileriyle Bulustu

Karamanoglu Mehmetbey Üniversitesi (KMÜ) Kamil Özdag Fen Fakültesi yöneticileri ögrencileriyle tanisma toplantisi düzenledi.
Üniversitenin Saglik, Kültür ve Spor Daire Baskanligi Konferans Salonu’nda yapilan toplantiya KMÜ Rektör Yardimcisi ve ayni zamanda Kamil Özdag Fen Fakültesi Dekani Prof. Dr. Mehmet Karatas ile fakültenin dekan yardimcilari Yrd. Doç. Dr. Gökhan Sadi ve Yrd. Doç. Dr. Aysel Çimen katildi. Toplanti yöneticiler ve ögrenciler arasinda keyifli bir sohbet ortaminda gerçeklestirildi.
Prof. Dr. Mehmet Karatas yaptigi açilis konusmasinda fakülteye dekan olarak yeni atandigini belirterek, toplantinin amacinin hem ögrencilerle kisisel olarak tanismak hem de onlarin isteklerini ve dertlerini konusmak oldugunu söyledi. Son yillarda genel anlamda fen fakültelerinin sikintilar yasadigina dikkat çeken Prof. Dr. Karatas, YÖK’ün fakülte ögrencilerine pedagojik formasyon hakkini tanimasiyla bu sikintilarin biraz olsun asilacagini kaydetti. Ögrencilere tavsiyelerde de bulunan Prof. Dr. Karatas “Farkindaliginizi ne kadar çok ön planda tutar ve kendinizi ne kadar iyi yetistirirseniz o kadar basarili olursunuz.” dedi.
Konusmasinin ardindan Prof. Dr. Mehmet Karatas ögrencilerinden gelen sorulari esprili bir dille yanitlayarak sorunlara pratik çözümler üretti. Ögrencilerin sorunlari; zorunlu staj yapma olanagi, devamsizliklarda esnek davranilmasi, not ortalamalarinin düsürülmesi ve laboratuar derslerinde sinav yapilmasi konularinda yogunlasti.
Biyoloji Bölümü 3. sinif ögrencisi Zeliha Dopoglu staj konunda söz alarak, zorunlu staj yapamadiklari için sikintilar yasadiklarini belirtti. Prof. Dr. Karatas, bu sorunun ancak mevzuat degisikligi ile çözülebilecegini söyledi. Ayni sinifta okuyan Halil Kaya da arazide çalisma yaparak, daha çok deneyim kazanmak istediklerini dile getirdi.
Kimya Bölümü 3. sinif ögrencisi Selçuk Yildiz, devamsizliktan kalma sorununu gündeme getirerek, hastalik ve vefat gibi durumlarda yönetimden tolerans gösterilmesini istedi.
Prof. Dr. Mehmet Karatas toplantinin sonunda tüm ögrencilerine tesekkür ederek,“KMÜ Kamil Özdag Fen Fakültesi olarak taninirligimizi artirmak sizin basarilarinizla mümkün olacaktir.“ dedi.
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284