Doç. Dr. Yonca Anzerlioglu: “Sehitlerimize Olan Minnet Borcunuzu Unutmayin ve Unutturmayin”

Karamanoglu Mehmetbey Üniversitesinde (KMÜ) Ata Ögrenci Toplulugu tarafindan “18 Mart Çanakkale Zaferi Anma Programi” düzenlendi.

Doç. Dr. Yonca Anzerlioglu: “Sehitlerimize Olan Minnet Borcunuzu Unutmayin ve Unutturmayin”

Üniversitenin Karamanoglu Mehmetbey Salonu’nda gerçeklestirilen programa Hacettepe Üniversitesi Atatürk Ilkeleri ve Inkilâp Tarihi Enstitüsü ögretim üyesi Doç. Dr. Yonca Anzerlioglu konuk oldu. Programa KMÜ Rektörü Prof. Dr. Sabri Gökmen, Iktisadi ve Idari Bilimler Fakültesi Dekani Prof. Dr. Osman Çevik, üniversitenin akademik ve idari personeli ile çok sayida ögrenci katildi.
Doç. Dr. Yonca Anzerlioglu konusmasinda Birinci Dünya Savasi’nin gerçekte, dünyanin %84’ünü elinde bulunduran Avrupa devletlerinin Osmanli’yi paylasma mücadelesi oldugunu söyledi. Birinci Dünya Savasi’nin seyrini degistiren Çanakkale Savasi’nda elde edilen zaferin tarihe damga vurdugunu belirtti.
Çanakkale Zaferinde yasanan kara ve deniz savaslarini ayrintili bir sekilde anlatan Anzerlioglu “O güne kadar yenilmez sifatini kullanan Ingiliz donanmasi bu savasta üç savas gemisinin batmasiyla hüsrana ugramistir.” dedi. Doç. Dr. Yonca Anzerlioglu, Çanakkale Zaferinde Mustafa Kemal Atatürk’ün söyledigi “Ben size taarruzu degil, ölmeyi emrediyorum.” sözünü hatirlatarak, savasi kazandiran asil etkenin yüksek ruh olduguna dikkati çekti.
Anzerlioglu, Mustafa Kemal’in, savasta ölen Anzak askerlerine yönelik tutumunu da su sekilde anlatti: “Atatürk savastan sonra, ölen Anzak askerlerinin annelerine çocuklarinin emin ellerde uyudugunu söyleyerek liderlik özelligini de göstermistir. Ben Mustafa Kemal kadar yüce bir ruha sahip baska bir lider tanimiyorum.”
Doç. Dr. Yonca Anzerlioglu konusmasinin sonunda gençlerimizin ülkemizde özgürce nefes alabilmelerini, destan yazarak sehit düsen atalarimiza borçlu oldugunu söyledi. “Sehitlerimize olan minnet borcunuzu unutmayin ve unutturmayin.” diyerek sözlerini tamamladi.
Okunan siirler ve Çanakkale Zaferini anlatan slayt gösterisiyle zenginlesen programin sonunda, Doç. Dr. Yonca Anzerlioglu’na Prof. Dr. Sabri Gökmen tarafindan plaket takdim edildi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284