Elvan: Bayragimiza Yapilan Saldiriyi Nefretle Kiniyorum

Ulastirma, Denizcilik ve Haberlesme Bakani hemserimiz Lütfi Elvan, “Bayragimiza yönelik yapilmis olan saldiriyi nefretle kiniyorum. Bu çocuga bunu yaptiranlar kimlerse, bunlar en agir sekilde cezalandirilmalidir diye düsünüyorum. Gereken ne ise mutlaka yapilacaktir” dedi.

Elvan: Bayragimiza Yapilan Saldiriyi Nefretle Kiniyorum

Ulastirma Denizcilik ve Haberlesme Bakani Lütfi Elvan, Bera Ankara açilis törenine katildi. Tören sonrasi gazetecilerin sorularini cevaplandiran Bakan Elvan, Lice’de yasanan olaylar ve Türk bayraginin indirilmesine iliskin, “Türk bayragimiz 77 milyon vatandasimizin ortak milli degeridir. Bagimsizligimizin sembolüdür ve her bir vatandasimizin ay yildiz gönlüne ask edilmistir. Bayragimiza yönelik yapilmis olan saldiriyi nefretle kiniyorum. Bu çocuga bunu yaptiranlar kimlerse, bunlar en agir sekilde cezalandirilmalidir diye düsünüyorum. Gereken ne ise mutlaka yapilacaktir diye düsünüyorum” diye konustu.
“ÇÖZÜM SÜRECINDE BIZLER KARARLIYIZ”
Yasanan olaylar çözüm sürecini etkileyecek mi? Sorusuna Bakan Elvan, “Çözüm süreci iyi bir yolda gidiyor. Fakat tabi ki bundan rahatsiz olanlar var, bu noktalara gelmesinden rahatsiz olanlar var. 1,5 yildan beri Türkiye’de kan dökülmüyor, Güneydogu’da huzurlu bir ortam var idi. Güneydogu’da ki vatandaslarimiza sordugumuz zaman süreçten son derece memnun olduklarini söylüyorlardi. Maalesef provoke etmek isteyenler var. Degisik, radikal ve marjinal gruplar, bu konuda özellikle çözüm sürecinde bizler kararliyiz. Insallah Türkiye’mizi huzura hep beraber kavusturacagiz” seklinde konustu.
Diger taraftan AK Parti Il Baskani Kerim Dereli ile Il Genel Meclisi Baskani Celalettin Güngörer’de yayinladiklari mesajlarla Diyarbakir’da bayragimiza yapilan saldiriyi kinadilar.
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284