Engellilerin Tercih Süreci Basliyor

Özürlü Memur Seçme Sinavi tercih kilavuzunun yarin yayinlanacagi, adaylardan tüm tercihleri doldurmalari istendi.

Engellilerin Tercih Süreci Basliyor

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanligi Özürlü ve Yasli Hizmetleri Genel Müdürü Dr. Aylin Çiftçi, Özürlü Memur Seçme Sinavi (ÖMSS) tercih kilavuzunun yarin yayinlanacagini hatirlatarak, adaylardan tüm tercihleri doldurmalarini istedi.
Çiftçi AA muhabirine yaptigi açiklamada, engellilerinin istihdami için kamuda geçen yil 7 bin 749 kadro açildigini, ayni yil iki yerlestirme yapilamadigi için 2013'te de açilan kadro sayisinin 8 bin 115 oldugunu belirtti.
Geçen açilan kadrolarin 5 bin 400'üne yerlestirme yapildigini hatirlatan Çiftçi, ÖMSS kapsaminda bu yilin Mart ayinda ikinci yerlestirmenin yapilacagi ifade etti.
Çiftçi, Diyanet Isleri Baskanligi'na ayrilan bin 994 din görevlisi kadrosuna yeterlilik sinavindan sonra yerlestirme yapilacagi için Mart'ta 6 bin 121 kadro için yerlestirme yapilacagi bilgisini verdi.
Son on yilda 15 bine yakin engellinin ise yerlestirildigini vurgulayan Çiftçi, ''Biz on yilda yapilan yerlestirmeleri yaklasik bir yilda yapmis ve kadro açmis olacagiz. Özel sektörde de geçen yil 35 bin engelli istihdam edildi. Bu açidan düsünüldügünde bir yilda yaklasik 45-50 bin engellinin istihdam edildigini söyleyebiliriz. Bu tabii ki öncelikle Basbakanimiz Recep Tayyip Erdogan'in ve Bakanimiz Fatma Sahin'in bu konuya hassasiyetleri ve üzerinde çok ciddi bir sekilde durmalari sayesinde oldu'' dedi.
-Tercih kilavuzu yarin yayimlanacak-
ÖMSS'nin tercih kilavuzunun yarin ÖSYM'nin internet adresinden yayinlanacagini ve adaylarin 8 Mart'ta kadar tercih yapabilecegini hatirlatan Çiftçi, adaylarin dikkatli davranmalarini istedi.
Geçen yil yapilan yerlestirmede, engellilerin çok vasifli olmadiginin ortaya çiktigini söyleyen Aylin Çiftçi, söyle devam etti:
''Hemsire, psikolog, fizyoterapist, müezzin kadrolari bos kaldi. Vasifli personel kadrolarinin dolduramadik. Bu sunu gösteriyor, biz kadro açsak da eger egitimimiz üniversite düzeyinde degilse bunlar bos kalacak. Yapmamiz gereken engellilerin egitim seviyesini yükseltmek. Bundan sonra yapmayi planladigimiz en önemli çalisma bu. Onun için üniversitede okumayi tesvik edecek bazi düzenlemeler yapmayi planliyoruz, üniversite gençligini destekleyecek çalismalar yapacagiz. ÖMSS bu anlamda bize güzel ve önemli bir is çikardi.''
-Diplomalara dikkat-
Geçen yilki yerlestirmede yaklasik 2 bin kadronun tercih edilemedigi için bos kaldigina dikkati çeken Çiftçi, adaylarin kadrolari saptarken özellikle teknik kadrolar için kurumlarla görüserek tercih yapmalarinin önemli oldugunu dile getirdi.
Ikinci yerlestirmede bu nedenle bos kadrolarin daha az olacaginin düsünüldügünü vurgulayan Çiftçi, adaylardan açikta kalmamalari için 15 tercihin hepsini doldurmalarini istedi.
Adaylarin kendi sartlarina uygun ve dogru bilgilerle tercih yapmasi gerektigini bildiren Çiftçi, ilk yerlestirme sonrasinda atama için kurumlara giden engellilerin aslinda atamaya uygun olmadiklarinin tespit edildigini ifade etti.
Aylin Çiftçi, söyle devam etti:
''Yani tercih etmis, yerlesmis, gidiyor ancak diplomasi yok. Bazi engellilerimiz, yanlis bildirimler dolayisiyla atanamadi. Bu nedenle atama sayisi da biraz düstü. O nedenle engellilerin ellerinde neyin diplomasi varsa onunla tercih yapmasi gerekiyor. Tercih kilavuzunda her kadronun yaninda belirtilen bazi önemli noktalar var. Su sertifikaya sahip olmak, su branslarda tecrübe sahibi olmak gibi. Bunlari çok dikkatli incelemeleri gerekiyor. Çünkü atamada onlara bakiliyor, yerlestirildiginiz alanda sertifikaniz yoksa atamaniz yapilmiyor.''
Çiftçi, çok tercih edilmeyen illerdeki kadrolarin da tercih listesinde bulunmasinin yerlestirme sansini artiracagini sözlerine ekledi.
Rotahaber
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284