Müftülük 29 Projeyi Hayata Geçirecek

Il Müftülügü `2013 Yili Eylem Plani` kapsaminda yapilacak çalismalari ilde görev yapan ulusal ve yerel basin mensuplarinin katildigi kahvaltili bir programda tanitti.

Müftülük 29 Projeyi Hayata Geçirecek

Polisevi'nde yapilan programa Belediye Baskani Kamil Ugurlu, Il Genel Meclisi Baskani Mustafa Bayir, Il Milli Egitim Müdürü Asim Sultanoglu ve Il Özel Idaresi Genel Sekreteri M.Salih Baldiz katildi.
Il Müftüsü Nuri Degirmenci, il genelinde 698 çalisanlarinin oldugunu belirterek, 2013 yilinda yapilacak 29 projede tüm çalisanlarinin aktif rol alacagini söyledi. Karaman Il Müftülügü olarak 2012 yilinda ilde faaliyet gösteren sivil toplum kuruluslari ile birlikte hareket ederek '10 bin sahabe adina 10 bin fidan' ve 'Seç Yildizini yasat adini' programlari ile Türkiye'de ilk olan çalismalara imza attiklarina deginen Degirmenci, bu yil da 50 bin kisinin katiliminin beklendigi 'Herkes O'nu Okuyor' ve 'Karaman'da gençler namaza kosuyor' çalismalari ile daha kapsamli programlarin devam ettigini belirtti.
Degirmenci, 2013 Eylem Plani çalismalari kapsaminda görev alacak personelin gruplara ayrildigini, altyapinin tamamlandigini belirterek, hem resmi kurumlarda hem de sivil toplum kuruluslarinda yapilacak etkinliklerle toplumu dini konularda aydinlatma amaçlarina uygun programlara baslayacaklarini söyledi.
Karaman Il Müftülügü'nün geçen yil yaptigi 'Haydi çocuklar camiye', 'Okuyalim, anlatalim ve yazalim', 'Haci adaylari hatira ormani', 'Enderun Usulü Teravih ve Cumhur Müezzinligi' ve 'Kutlu Dogum Sokagi' çalismalarina da kisaca deginen Degirmenci, bu yil 29 projenin hayata geçecegini ve güzel çalismalara imza atilacagina inandigini belirtti.
Degirmenci, Piri Reis Kültür Merkezi'nde açilan Kültür Sanat Sergisi ve Ebru-Hat kurslari ile farkli bir etkinligin ilk baslayan çalisma oldugunu söyleyerek, adresleri belirlenmis 333 engelli vatandasin aile ziyaretlerinin de yakinda baslayacagini dile getirdi.
Program basin mensuplarini sorularinin cevaplanmasi ile sona erdi.
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284