Ermenek’te Boynuz Uzunlugu 136 cm. Olan Yaban Keçisi Avlandi

Av turizmi kapsaminda düzenlenen ve Bölge tanitimina katki saglamasi beklenen av organizasyonunda, Ermenek ilçesi sinirlari içerisindeki Çamlica devlet avlaginda boynuz uzunlugu 136 cm. olan yaban keçisi avlandi.

Ermenek’te Boynuz Uzunlugu 136 cm. Olan Yaban Keçisi Avlandi

Orman ve Su isleri Bakanligi 8. Bölge Müdürlügü Doga Koruma ve Milli Parklar Müdürlügünün izinli avcilik faaliyetleri çerçevesinde yurtdisindan gelen bir isadami, ilimize bagli Ermenek ilçesi Çamlica devlet avlaginda dogal ortamda yasamini sürdüren ve boynuz uzunlugu 136 cm. olan yaban keçisi avladi.
Merkezi Konya’da bulunan Gönye Turizm Seyahat Acentesi profesyonel ekibinin rehberliginde ilimizde bulunan yabanci is adami, kotali av sistemi ve av turizmi faaliyetleri kapsaminda Ermenek Çamlica devlet avlaginda vurdugu yaban keçisi için 6000 TL. öderken avladigi yaban keçisiyle bölgede hatira fotografi da çektirdi.
Av turizm faaliyetleri çerçevesinde gerçeklestirilen av organizasyonlarinda av hayvanlarinin boynuz uzunluklarina göre en yaslilari seçiliyor. Dogal hayatin korunmasi ve yaban hayatinin devaminin saglanmasina yönelik düzenlenen avlardan elde edilen gelirin büyük bir bölümü ise köylerdeki tüzel kisiliklere dagitiliyor.
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284