HOKAV Baskani Ugur Sen Için Veda Programi Yapildi

Görev süresi boyunca 8 konsolos ve 20 muavin konsolosla çalisan HOKAV Baskani Ugur Sen, emekli oldu ve Türkiye’ye kesin dönüs yapiyor.

HOKAV Baskani Ugur Sen Için Veda Programi Yapildi

1997 senesinde Hollanda’daki bazi Karamanlilar tarafindan kurulan Hollanda Karamanlilar Vakfi (HOKAV)’nin, 1998’den beri baskanligini yapan Ugur Sen, emekli olup Türkiye’ye kesin dönüs yapacak olmasindan dolayi kendisine, ‘Ahde Vefa’ adli veda programi düzenlendi.
Rotterdam’in Schalmei Salonunda Ugur Sen için düzenlenen vefa programina basta ailesi, konsolosluktaki mesai arkadaslari, HOKAV yönetimi, bazi STK temsilcileri, Karamanlilar, siyasiler ve isadamlari katildi.
Ugur Sen hakkinda duygu ve düsüncelerini dile getiren konuklar, “Örnek kisiligiyle her zaman toplumda sevilen ve sayilan Ugur Sen’in Hollanda’dan gidecek olmasina üzülüyoruz. Ancak emekliligin tadini anavatanda çikaracak olmasindan dolayi sevinçliyiz. Bundan sonraki yasaminda kendisine ve esine saglik, mutluluk ve huzur dolu günler diliyoruz.” dediler.
Konsolosluktaki 25 yillik hizmet hayatinda unutamadigi ve hep örnek aldigi amirinin, dönemin Baskonsolosu Erkut Onart oldugunu söyleyen Ugur Sen, “Görev sürem boyunca 8 konsolos ve 20 muavin konsolosla çalistim. Bu süre zarfinda kendisinden çok sey ögrendigim ve hep örnek aldigim amirim Erkut Onart beydir. Aradan yillar geçmesine ragmen hala kendisiyle irtibatim devam ediyor. Asil olan geride hos seda birakabilmektir. Yoksa mevki ve makam gelip –geçicidir. Görev sürem boyunca vatandas ayrimi yapmadan, mesai saatleri disinda da (gece-gündüz demeden), amirlerimle zaman zaman ters düsme pahasina dahi hep yardimci olmaya çalistim. Görevimi layikiyla yapmanin huzuru içindeyim. Bundan sonraki yasamimda da toplumsal çalismalarda aktif olmak istiyorum. Bu program vesilesiyle bizi yalniz birakmayan tüm dostlara sükranlarimi sunuyorum.” seklinde duygularini dile getirdi.
1977 senesinde Hollanda’nin Utrecht kentine egitim amaçli gelen ve 1987 senesinde Rotterdam Baskonsolosluguna memur olarak giren Ugur Sen, Mart 2014 tarihi itibariyle bu görevinden emekli oldu. Utrecht kentinde ilk Türk Kültür Merkezi’nin kurucu baskani olan Ugur Sen, Hollanda’daki Karamanlilarin medari iftihari oldu. 15 yildir araliksiz baskanligini sürdürdügü Hollanda Karamanlilar Vakfi (HOKAV)’nin kurumsallasmasinda büyük emegi olan Ugur Sen, bundan sonraki yasamini esi Hülya Hanim ile Alanya ve Karaman’da geçirecek.
Murat Ay ve Orkestra Grubu tarafindan sarki ve türkülerin okundugu programda kasik ekibi, Karaman yöresine ait oyun havalari esliginde oyun sergiledi.
Mehmet Ali Topcu – ROTTERDAM

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284