Hükümete Özel Üst Düzey Memur!

Bundan böyle hükümet degistikçe üst düzey memurlar da degisecek.

Hükümete Özel Üst Düzey Memur!

Bugün Bakanlar Kurulu'na sevk edilmesi planlanan çalismalarin ayrintilari ortaya çikti.
Çalismaya göre üst düzey memurlar ve belediyelerdeki üst düzey yöneticiler hükümetle gelip hükümetle gidecekler. Reel sektörü yakindan ilgilendiren tesviklerde de imzalar tamam, son sözü Meclis söyleyecek
Aksam'in haberine göre; Sendikalar Yasasi, Intibak, Is Sagligi ve Güvenligi Yasasi, Memurlara Toplu sözlesme Yasasini çalisma hayatina kazandiran Çalisma ve Sosyal Güvenlik Bakanligi, çalismalarini tüm hiziyla sürdürüyor. Bakanligin, bugün Bakanlar Kurulu'na sunmayi planladigi devlet memurlarina yönelik çalismalarin detaylari ortaya çikmaya basladi.
Buna göre sistemin daha hizli çalisabilmesi için Genel Müdür veya Müstesar düzeyindeki görevlilerinin hükümetle gelip hükümetle gitmesi planlaniyor. Ayni uygulama belediyelerde de geçerli olacak. Yetkililer kamu hizmetinin daha aktif ve verimli sürdürülebilmesi için bu çalismalarin yapildigini belirttiler. Öte yandan Bakanlar Kurulu'na yapilacagi ögrenilen sunumda tüm sözlesmeli çalisanlarin durumu masaya yatirilacak ve hepsi için çözüm yollari tartisilacak. Bütün sözlesmeliler için tek bir çalisma yapilmasi planlaniyor.
TASERONA IYI HABER
Bakanligin diger bir çalismasi da taseron olarak bilinen alt isverenlik uygulamasi. Taseron isçilerin sorunlari üzerinde uzun süredir çalisan bakanligin bazi kararlar aldigi ögrenildi. Buna göre özellikle kamu da çalisan taseron isçilerle 5 yil süreyle sözlesme yapilmasi ve 1 yil sonunda toplu sözlesme yapma haklarinin verilmesi öngörülüyor. Böylece isçilerin kidem ve yillik ücretli izinleri garanti altina alinacak. Tazminat düzenlemesinin temelinde fon uygulamasinin yer alacagi ve fonun aylik olarak isletilecegi ögrenildi. Uzun yillardir Türkiye'nin gündeminde olan taseron isçi uygulamasinin sorunlarina yönelik bu çalismalarda bakanlik pek çok tarafla (sendikalar, dernekler, siyasi parti temsilcileri, odalar) uzun saatler süren görüsmelerde bulundu.
Fazla mesai ücretlerine düzen
Bu arada Bakanlar Kurulu'na yapilacak sunumda sözlesmeli 4/C'lilerin durumunun da ele alinacagi ögrenildi. Bakanligin yaptigi bir çalismada fazla mesai ücretleri üzerine yogunlasti. Yine edindigimiz bilgilere göre KIT'lerde 6 aya kadar fazla mesai ücretinin verilebilmesi daha sonraki zaman için ise personel alimi uygulamasi devreye sokulacak. Öte yandan Çalisma Bakanligi'nin basta üniversite hastanelerinde yasanan sorunlari çözmek için Saglik Bakanligi yetkilileriyle bir toplanti yaptigi da ögrenildi.
Tesvikte imzalar tamam
Yeni tesvik uygulamasiyla gelismislik endeksi dikkate alinmak suretiyle Bakanlar Kurulu'nun belirledigi illere, 6 puana kadar ilave prim indirimi getirilebilecek. Buna göre gelismislik endeksine göre yüzde 11'e varan prim mümkün olacak
- Uygulanacak illeri belirleme yetkisi Bakanlar Kurulu'nda olacak.
- Aylik prim ve hizmet belgelerinin yasal süresi içerisinde Kurum'a verilmesi,
- Hazine'ce karsilanmayan tutarin ödenmis olmasi,
- Prim, idari para cezasi ve bunlara iliskin gecikme cezasi ve gecikme zammi borcu bulunmamasi.
- Sigortasiz çalistirildiginin tespiti veya çalismadigi halde sahte bildirim yapildiginin tespiti sonucu 1 yil tesvikten yararlanamaz. Öte yandan 5 puan indirimi, yurtdisinda çalistirilmak üzere götürülen Türk isçiler için de uygulanacak.
Haberler
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284