Iskur Iki Önemli Uygulamayi Hayata Geçiriyor

Ermenek’te yasanan maden kazasi sonrasinda issiz kalan maden isçileri için Iskur Genel Müdürlügü ve Karaman Iskur Müdürlügü tarafindan iki önemli proje hayata geçiriliyor.

Iskur Iki Önemli Uygulamayi Hayata Geçiriyor

Türkiye Iskur Genel Müdürlügü ve Karaman Iskur Il Müdürlügünün öncülügünde issiz kalan maden çalisanlarina yönelik olarak gerçeklestirilecek olan proje, iki asamadan olusuyor. Bunlardan birincisi; Ermenek ve Basyayla Kaymakamliklarinin da katkilariyla gerek kazanin meydana geldigi maden ocaginda ve gerek üretimin durduruldugu diger maden ocaklarinda issiz kalan maden çalisanlarina yönelik, Toplum Yararina Program uygulanacak.
Program kapsaminda, 400 kisiye 6 Subat 2015 tarihinden 15 Haziran 2015 tarihine kadar is imkâni saglanacak olup, ayni zamanda da agaçlandirma, çevre temizligi, okullarin temizlik ve bakim onarimi, kamusal altyapi yenilemeleri, erozyon önleme faaliyetleri, dere ve vadi islahi ile kültürel mirasin korunmasi gibi kamu yararina hizmetler yerine getirilmis olacak. Program kapsaminda çalisanlara ise asgari ücret ödenecek ve SGK Primleri de yatirilacak.
Ermenek ilçesi ile bagli köy ve kasabalarda ikamet eden maden isçileri www.iskur.gov.tr adresinden is arayan üyeligi yaparak veya Ermenek, Güneyyurt ve Kazanci Belediyeleri ile Ermenek Sosyal Yardimlasma ve Dayanisma Vakfinda bulunan Iskur Hizmet Noktalarindan 200766 nolu TYP Projesine, Basyayla ilçesi ile bagli köylerde ikamet eden maden isçilerin ise www.iskur.gov.tr adresinden is arayan üyeligi yaparak veya Basyayla Belediyesi ile Basyayla Sosyal Yardimlasma ve Dayanisma Vakfinda bulunan Iskur Hizmet Noktalarindan 200767 nolu TYP Projesine 01.02.2015 tarihine kadar basvuru yapmalari gerekmektedir.
Hayata geçirilecek olan Toplum Yararina Çalisma Programina katilim sartlarinda Kuruma kayitli issiz olmalari, 18 yasini tamamlamis olmalari, emekli, malul, dul ve yetim ayligi almamalari, ögrenci olmamalari sarti aranmakta.
Ikinci asamali projelerden digeri ise Ücret Garanti Fonu Projesi uygulamasidir. Bu projeyle maden kazasinin meydana geldigi Has Sekerler Madencilik firmasinda çalisan ve Ücret Garanti Fonu ödemesi için basvuran 140 isçiye ise, 4447 sayili Issizlik Sigortasi Kanununun Ek birinci maddesi geregi, ödenmeyen üç aylik ücret alacaklari, Ücret Garanti Fonu kapsaminda Iskur tarafindan ödenecek.
Isçi alacak belgeleri ve basvuru evraklari incelenmis ödemeler, Ocak ayi sonunda PTT subeleri vasitasiyla yapilacak. (Haber Merkezi)

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284