Kalenin Burcu Ortadan Çatladi

Ilimizin merkezinde bulunan ve 11. yüzyilin sonlarinda 12. yüzyilin baslarinda insa edildigi tahmin edilen Karaman Kalesi, yikilmayla karsi karsiya kalmis durumda.

Kalenin Burcu Ortadan Çatladi

Kültür ve Turizm Bakanligi Kültür Varliklari ve Müzeler Genel Müdürlügü tarafindan ihalesi gerçeklestirilen ancak bugüne kadar gözle görülür bir çalisma yapilmayan Karaman Kalesi’nin durumu duyarli vatandaslari üzüyor.
Konuyla ilgili olarak muhabirimiz Mustafa Koçak, Karaman Kalesi’ne giderek konuyu yerinde degerlendirdi. Koçak, “Karaman tarihi ve turizmi üzerinde hassasiyetle duran bir kisiyim. Zaman zaman tarihi eserleri gezip dolasiyorum. Kaleyi gezerken gördügüm manzara içimi acitti. Kale duvarlarinda olusan çatlaklarin kale içerisinde is marinalariyla yapilan kazi çalismalari esnasinda olustugunu tahmin ediyorum. Içerde ne oldugunu bilmiyoruz. Ama disardan gördügümüz kadariyla bir tadilat yapiliyor. Peki bu tadilattan Anitlar Yüksek Kurulu’nun ilgili kurumlarin bilgisi varmi?. Bu eserlerin yok olmasi tarihimizin yok olmasi demektir. Bu nedenle ilgililerin bu konuda duyarli olmalarini istiyorum” dedi.
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284