Kapali Otoparklar Zehir Saçiyor

Türkiye`deki 17 milyon 143 bin aracin 2,5 milyonunun muayenesiz oldugunu ve araçlarin yillik muayenesini yaptirmamasini vergi borcu olmasi ve muayene ücretlerinin yüksekligine bagladi.

Kapali Otoparklar Zehir Saçiyor

Türkiye Esnaf ve Sanatkarlari Konfederasyonu Baskani (TESK) Genel Baskani Bendevi Palandöken, konusla ilgili yaptigi açiklamada, "Temiz bir çevre ve yol güvenligi için ülkemizdeki bütün araçlarin muayeneden geçmesi, egzoz emisyonlarinin ölçülmesi gerekli. Ayrica sirkülasyonu çok olan otoparklar iyi denetlenmeli." dedi.
"ÇEVRECI ANLAYIS TESVIK EDILMELI"
Palandöken, LPG kullaniminda ikinci büyük pazarin Türkiye olmasina ragmen eski LPG tesisatlarinin kullanildigini belirterek, "Yeni oto gaz sistemlerinin kullanilmasi çevre ve temiz hava için olumlu bir faktörken, asil tehlike insanlarin yeterli havalandirmanin olmadigi kapali otoparklardaki kirli havayi solumak zorunda kalmasidir. Aslinda temiz çevre dostu araçlari en çok tasimaci esnafimiz kullanmaktadir. Bu çevreci anlayisin yayginlasmasi için tesvik edilmesi de gereklidir." diye konustu.
"KAPALI OTOPARKLARA DIKKAT"
Kentlerdeki çarpik yapilasmanin otopark sisteminin planlamaya göre degil göstermelik olarak yapildigini ifade eden Palandöken, "Kapali otoparklardaki filtre sistemi ve havalandirma sisteminin yeterli olmamasi halkin sagligini tehdit ediyor. Özellikle hamile ve küçük çocuklar ile astim ve benzeri hastaligi olanlarin kapali otoparklari kullanmasi son derece tehlikeli." seklinde konustu.
Sabah
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284