Tüketici Kullandigi Interneti Kendi Hesaplayacak

Bilgi Teknolojileri ve Iletisim Kurumu (BTK), tüketicilerin, kendi kullanim aliskanliklari dogrultusunda internet üzerinden ne kadar veri kullandiklarini tahmin etmelerine yardimci olmak için ``Veri Kullanim Hesaplayici`` hizmeti vermeye basladi.

Tüketici Kullandigi Interneti Kendi Hesaplayacak

Internet kullanimi hizli bir sekilde artmaya devam ediyor. Birçok tüketici farkli cihazlar ve farkli amaçlarla internetten faydalanirken, kotasina dikkat etmeyen tüketiciler, ay sonunda sürpriz faturalarla karsilasabiliyor.
BTK, bu ve benzer nedenlerle tüketicilerin magduriyetini önlemek için yeni bir uygulamayi hayata geçirdi. BTK'nin internet sayfasinda yer alan Veri Kullanim Hesaplayici sayesinde, tüketiciler, aylik ya da günlük görüntüledikleri sayfa sayisini, gönderdikleri e-posta adedini, izledikleri toplam video ve dinledikleri müzik süresini, yükledigi sosyal medya içerikleri, oyun oynadiklari zamani ve diger kullanimlarini girerek, ne kadar veri kullandiklarini hesaplayabilecek.
Kendi aliskanliklarina iliskin veri kullanim miktarini belirleyen tüketiciler, buna göre kota seçebilecek ya da kotalarini asip asmadiklarini tahmin edebilecek.
BTK, Veri Kullanim Hesaplayici'yi bilgi vermek amaciyla hazirladi. Sistemdeki hesaplama kesinlik içermeyip, yaklasik bir deger ifade edecek. Bu nedenle sistemin fatura dogrulama amaciyla kullanilmasi mümkün olmayacak.
Haber7
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284