Karaman’da 18 Isçi Madende Mahsur

Maden Ocagi Yetkilisi Sahin Uyar: “Yer altindaki madencilerin maskeleri ve oksijen kaynaklari ancak 2 saat yetecek kapasitede”

 Karaman’da 18 Isçi Madende Mahsur
 
Maden ocagi yetkilisi Sahin Uyar, yer altindaki madencilerin maske ve oksijen kaynaklarinin 2 saat yetebilecek kapasitede oldugunu söyledi.
  Karaman’in Ermenek ilçesi Güneyyurt beldesinde bulunan özel bir kömür ocaginda, yer alti su kaynaginin patlamasi sonucu yerin 350 metre altinda mahsur kalan 18 isçinin kurtarilmasi için çalismalar sürüyor.
  Maden ocagi yetkilisi Sahin Uyar, haber kanallarina yaptigi açiklamada, bacalardan su sizintisi gelmeye baslayinca vardiyadaki 26 isçiden 8'inin tedirgin olarak ocaktan çiktigini söyledi. Uyar’in verdigi bilgiye göre olayin büyüyecegini tahmin etmeyen 18 isçi ise çalismaya devam etti. Sizintidan kisa bir süre sonra ise ani bir su baskini oldu.
  Yer altindaki madencilerin maskeleri ve oksijen kaynaklarinin ancak 2 saat yetecek kapasitede oldugunu belirten Uyar, kazanin saat 12.15 sularinda meydana geldigini söyleyerek olayin üzerinden 3 saat geçtigini ve 18 isçinin hayatiyla ilgili umutlu olmadigini ifade etti.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284