Karaman’da Bilisim Sektöründe Kariyer Ve Bilgi Güvenligi Konusuldu

Karaman’da Gençlik Hizmetleri ve Spor Il Müdürlügü Gençlik Merkezi ile Ticaret Il Müdürlügü is birligi ile düzenlenen “Bilisim Sektöründe Kariyer ve Bilgi Güvenligi” konulu konferans düzenlendi.

Karaman’da Bilisim Sektöründe Kariyer Ve Bilgi Güvenligi Konusuldu

Karaman Gençlik Merkezi Salonu’nda düzenlenen konferansa Ticaret Il Müdürü Yusuf Ari, Türk Telekom Müdürü Mehmet Olcar, Gençlik Hizmetleri ve Spor Il Müdürlügü Sube Müdürleri Mustafa Karadeniz, Osman Selçuk Akbas, Kazim Karabekir Ilçe Müdürü Cavit Bardak ve çok sayida ögrenci katildi.
Katilimin yüksek oldugu konferansta Çözüm Tasarim Danismani Dinçer Kalaç ögrencilerle bir araya geldi.
Konferansin açilis konusmasini yapan Ticaret Il Müdürü Ari;” Öncelikle degerli katilimcilarimiz ile böylesine güzel bir ortamda bulusmaktan dolayi duydugum mutlulugu belirmek istiyorum. Günlük hayatimizda artik neredeyse sürekli iç içe oldugumuz teknoloji kavramini degerli Çözüm Tasarim Danismanimiz Dinçer Kalaç’tan dinleme sansini hep birlikte yakalamis bulunmaktayiz. Özellikle ileride bilisim sektöründe ilerlemek ve kariyer yapmak isteyen genç arkadaslarimiz için böyle bir konferansin büyük bir sans oldugunu belirtmek istiyorum” seklinde konustu.
Yogun bir katilimla gerçeklestirilen konferansta, Bilgi Güvenligi Tanimi, Bilgisayar ve Erisim Güvenligi, Siber Tehditler ve Bu Tehditlerden Korunma Yöntemleri, Internet ve Ag Güvenligi gibi konular ele alindi.
Türkiye artik bilisim sektörüne ilginin giderek arttigini belirten Kalaç;” Ülkemizde artik birçok is yeri kamu kurum ve kuruluslari teknolojinin ilerlemesiyle birlikte bilgilerini bilgisayar ortaminda saklamaktadirlar. Buda bilgi güvenligi konusunu ön plana çikarmaktadir” dedi.
“Teknolojiyi Tüketen Degil, Üreten Bir Nesil Olalim”
Türkiye'de bilgisayar ve cep telefonu gibi teknolojik aletleri kullanmanin 8 ve 10’lu yaslara indigini belirten Kalaç ;” Teknoloji ile artik daha çok iç içeyiz. Küçük yada büyük her yastan insanin hayatinda teknolojinin izlerini görmek mümkün. Sizler, gelecegimizin teminati gençler olarak ülkemizi daha güzel yerlere tasimak adina tüketen degil daha fazla çalisarak üreten bir nesil olma yolunda ilerlemelisiniz. Eger bilisim sektöründe ilerlemek ve kariyer yapmak istiyorsaniz kisisel projeler yapin ve teknoloji ile ilgili her seye katilin” diye konustu.
Bilisim saldirilarina da deginen Kalaç, "Bilisim sistemlerine yapilan saldiri eylemlerinin genellikle macera arayan bilgisayar kullanicilari tarafindan, bilinmeyeni kesfetme arzusuyla asiri merak nedeniyle gerçeklestirdiklerini belirtti.
Konferans, Ticaret Il Müdürü Yusuf Ari’nin, Çözüm Tasarim Danismani Dinçer Kalaç’a isminin yazili oldugu Ebru Tablosunu takdimlerinin ardindan sona erdi.
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284