Karaman`da Gençlik Merkez’inde Mevlana Anildi

Karaman Gençlik Hizmetleri ve Spor Il Müdürlügü Gençlik Merkezleri, Hz. Mevlana’nin 741. Yildönümünde Hz. Mevlana’yi anma programi düzenledi.

 Karaman`da Gençlik Merkez’inde Mevlana Anildi

Spor Il Müdürlügü konferans salonunda gerçeklestirilen programa, Karaman Gençlik Hizmetleri ve Spor Il Müdürlügü Sube Müdürleri Aslan Yildiz, Osman Selçuk Akbas, Gençlik Merkezi Sorumlusu Fahrettin Bozkaya, Il Müdürlügü personeli, Gençlik Merkezi üye ve gönüllüleri katildi. Program Hz. Mevlana'nin hayatini anlatan tanitim filmi ile basladi. Gençlik Merkezleri tarafindan hazirlanan programa konusmaci olarak katilan Karaman Imam Hatip Lisesi Tarih ögretmeni Mahmut Zengin, bu hafta vesilesi ile gençler arasinda Mevlana düsüncesinde sevgi, saygi, hosgörü bilincini yayginlastirmak oldugunu dile getirerek; Mevlana'nin hayat serüveni kadar insanlik mertebelerini de özetledigi Hamdim, Pistim, Yandim cümlesinin önemine vurgu yapti.

Duygu dolu anlarin yasandigi programda Gençlik Merkezi gönüllü liderlerinden Muhammed Mustafa Ari’nin Mevlana'nin "Etme" siiri, Gençlik Merkezi Resim-Sanat egitmeni Abdurrahman Saltan’in Mevlana'nin sözlerinden olusan dinletisi ve Gençlik Merkezi ney egitmeni Hakki Küçüksen’in ney dinletisi büyük begeni topladi.
Program, Gençlik Merkezi def grubu esliginde yapilan Sema gösterisinin gönüllere verdigi manevi huzurla son bulurken, Gençlik Merkezlerinin gelen misafirler için hazirlamis olduklari Mevlana sekerleri ikram edildi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284