KMÜ Ögrencilerinden Liselilere Finansal Okuryazarlik Egitimi

Karamanoglu Mehmetbey Üniversitesi (KMÜ) ögrencileri Kalkinma Bakanligi, Birlesmis Milletler Kalkinma Programi, Visaeurope Türkiye Temsilciligi ve Habitat Dernegi isbirliginde gelistirilen Bireyler Için Finansal Okuryazarlik projesi kapsaminda lise ögrencilerine egitim verdi.

KMÜ Ögrencilerinden Liselilere Finansal Okuryazarlik Egitimi

“Parami Yönetebiliyorum” temali projenin Karaman sorumlulari olan KMÜ Gençlik Inisiyatifi Toplulugu ögrencileri Volkan Özisçi ve Züleyha Temel, Temizel Ünlü Teknik ve Endüstri Meslek Lisesinde 272 liseli gence egitim verdi.
Egitimde Türkiye’deki gençlerin ve genç girisimcilerin finansal bilinç ve okuryazarliginin arttirilmasi, tasarruf aliskanliklarinin gelistirilmesi, sürdürülebilir kalkinma hedeflerine destek olarak saglikli bir ekonomik büyümenin gerçeklestirilmesi amaciyla yapilmasi gerekenler örnekleriyle aktarildi.
Özisçi ve Temel, “Projenin amaci, gençleri saglikli bir finansal gelecek olusturabilecekleri konusunda bilinçlendirmek ve sürdürülebilir kalkinmaya katkida bulunmaktir. Parami Yönetebiliyorum projesi, 2009 yilinin aralik ayinda hayata geçirildi ve Türkiye’de ilk kez finansal bilinç alaninda kamu, özel sektör ve sivil toplumu bir araya getirdi.” açiklamasinda bulundular.
Projenin 15-30 yas arasi gençlerin kisisel mali kaynaklarini bütçelemelerine ve finans hizmetlerini dogru kullanmalarina destek olmayi hedefledigini söyleyen Özisçi ve Temel, “Finansal Okuryazarlik egitimleri genç egitmenler tarafindan 79 ilde akran egitimi modeliyle gerçeklestirilmektedir. Dilegimiz, finansal bilinç konusunun okul müfredatlarina girmesidir.” seklinde konustular.
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284