KMÜ’den Görme Engelliler Için Yeni Web Sayfasi

Karamanoglu Mehmetbey Üniversitesinde (KMÜ) görme engelli ve az görenler ile ekran okuyucu yazilimlara sahip olmayan ziyaretçiler için üniversiteyi tanitan yeni bir web sayfasi hazirlandi.

KMÜ’den Görme Engelliler Için Yeni Web Sayfasi

Kullanim Kolayligi Ön Planda
Karamanoglu Mehmetbey Üniversitesi Bilgi Islem Daire Baskanligi tarafindan hazirlanan ve //gormeengelli.kmu.edu.tr adresi üzerinden erisime açilan web sayfasinda KMÜ’nün internet sitesinde yer alan bütün baglantilar ve içerikler ayni sekilde yer aliyor. Görme engelli ve az gören ziyaretçiler için çift renk olarak tasarlanan sayfada renk degistirme, yazi puntolarinin büyütülmesi ve küçültülmesi gibi özellikler bulunuyor. Bunun yani sira web sayfasi içerisinde yer alan içerikler sesli olarak da dinlenebiliyor.
Ekran okuyucu yazilimlarin okuyabilecegi sekilde erisilebilirlik standartlarina uygun hazirlanan web sayfasi, görme engellilerin sayfayi ziyaretinde zorluk yasamayacagi sekilde tasarlandi. Sayfa için yapilan uygulamalar ise sitelerin web erisebilirligini kontrol eden Achecker adli web sitesinde test edilerek görme engeli bulunan veya az gören ziyaretçilerin kullanimina sunuldu.
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284