Konuk: Dünya Ile Bütünlesmemizde Basina Ihtiyaç Vardir

10 Ocak Çalisan Gazeteciler Günü dolayisiyla mesaj yayinlayan AK Parti Karaman Milletvekili, TBMM Tarim, Orman ve Köyisleri Komisyonu ve Pankobirlik Yönetim Kurulu Baskani Recep Konuk, temsil ettigimiz sektör itibariyla çiftçimizin alin terinin karsiligini alabilmesi ve onlarin emek vererek ürettiklerinin islenip dünya piyasalarinda kendilerine yer açabilmesinde basin çalisanlarinin katkisinin büyük oldugunu söyledi.

Konuk: Dünya Ile Bütünlesmemizde Basina Ihtiyaç Vardir

10 Ocak Çalisan Gazeteciler Günü dolayisiyla yayinladigi kutlama mesajinda ögrenme ve ögrendiklerini çevresine hatta dünyaya duyurma ihtiyacinin birçok insanin dogasinda oldugunu ifade eden Konuk, iletisim sektörünün de bu ihtiyacin giderilmesi sonucunda ortaya çiktigini söyledi.
AK Parti Karaman Milletvekili, TBMM Tarim, Orman ve Köyisleri Komisyonu ve Pankobirlik Yönetim Kurulu Baskani Recep Konuk, kutlama mesajinda su ifadelere yer verdi;
“Geçmiste oldugu gibi günümüzde de dogru, ilkeli ve tarafsiz yayin adina emek veren basin çalisanlari, toplumu bilgilendirmek adina önemli bir görevi üstlenmektedir. Toplumumuzun ortak sesi olan basin çalisanlarimiz kamuoyunun da vicdanini temsil etmektedir. Halkin bilinçlenmesi, baris, huzur ve güven ortaminin güçlenmesinde önemli bir görev üstlenen basin çalisanlari, bu görevlerini farkli görüs ve düsünceleri objektif ve tarafsiz yayin anlayisiyla yerine getirmektedirler. Basin çalisanlari bu görevleriyle çok seslilige katki saglamakla birlikte ayni zamanda demokrasinin saglikli islemesinde de önemli bir rol üstlenmektedirler. Yine basin çalisanlari, adalet ve düsünce özgürlügünün saglanmasinda da etkili bir konuma sahiptirler. Anadolu’da kesfedilmeyi bekleyen farkli sektörlerde birçok degerimiz var bu degerlerin dünyada adindan söz ettirir olmasi, izlenir ve takip edilir duruma gelme çabasinda ise basin – yayin kuruluslarinin önemi büyüktür. Bu baglamda ülke ekonomisine katki saglamayi amaçlayan, dünyaya açilmayi hedefleyen degerlerimizin dünya ile bütünlesmesi için basin – yayina ihtiyaç vardir. Bizim temsil ettigimiz sektör itibariyla çiftçimizin alin terinin karsiligini alabilmesi onlarin emek vererek ürettiklerinin islenip dünya piyasalarinda kendilerine yer açabilmesinde hiç kuskusuz basin çalisanlarimizin katkisi büyüktür. Tartismasiz adalet ve düsünce özgürlügünün saglanmasinda etkili bir konuma sahip, etik kurallar çerçevesinde tüm bu sorumluluklarini güç sartlarda dahi yerine getirme çabasinda olan basin çalisanlarimizin “10 Ocak Çalisan Gazeteciler Günü” nü kutluyor, görevleri basinda hayatini kaybedenleri de rahmetle aniyorum.”
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284