Konya’ya Düsen Sehit Atesi, Karaman’i Da Yakti

Diyarbakir’in Sur ilçesinde PKK`li teröristlerle girilen çatismada agir yaralanan ve kaldirildigi hastanede sehit olan Deniz Yüzbasi Fatih Yasar’in Konya’nin Seydisehir ilçesindeki baba ocagina düsen ates Karaman’i da yakti.

Konya’ya Düsen Sehit Atesi, Karaman’i Da Yakti

Üç ay önce Katar’daki görevden dönen ve 20 gün önce Diyarbakir'in Sur ilçesine geçici görevle giden Özel Kuvvetler Komutanligi'nda görevli sehit Yüzbasi Fatih Yasar, dün aksam saatlerinde PKK’li teröristler ile girilen çatismada agir yaralandi. Hastaneye kaldirilan Yasar, yapilan tüm müdahaleye ragmen kurtarilamayarak sehit düstü. Ilçe Jandarma Komutanligina bagli personel tarafindan gece saatlerinde sehidin Bostandere mahallesinde bulunan baba ocagina sehit haberi verildi. Haberin duyulmasinin ardindan Türk bayraginin asildigi evden feryat yükseldi. Sehit Fatih Yasar’in çok küçük yasta annesini kaybettigi ögrenilirken, sehit haberini alan üvey annesi Zeynep Yasar sinir krizleri geçirdi. Üvey anne evde hazir bekletilen saglik ekipleri tarafindan sakinlestirilmeye çalisildi.
“BENI ALSINLAR AMA GÖTÜREN OLMAZ”
Baba Cavit Yasar yaptigi açiklamada, "Trafik kazasi olur, baska bir sey olur ama bu baska. Haberleri gelinimden aliyordum, onlar mesajlasiyordu. Aksam gelinimle konustuk, 'Gündüz görüstük durumu iyi' dedi. Gece saat 1’de falan yattim, haberleri seyrettim isim verilmemis sehitlerimiz varmis. Bugün dört yaralimiz var ikisi agir diyorlardi. Birisi vefat etti, birisinin ismini vermiyorlardi. Internet'e bakiyorum yok, televizyona bakiyorum isim vermiyorlar. Katar’daydi iste. Bizim inancimiz var mertebesi sehit ama zor iste. Söyleyecek bir sey yok. Klasik bir söz ama, beni alsinlar, alsinlar ama götüren olmaz. Yakti ya beni yakti” dedi.
Sehit Yüzbasi Fatih Yasar’in iki erkek kardesi daha oldugu birisinin polis özel harekatçi, digerinin de Karaman’da emniyet amiri oldugu ögrenildi. Esi Ankara’da ögretmen olan sehit Yasar’in 4 yasinda da bir kiz çocugu bulunuyor.
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284