KPDS ve ÜDS Artik Yapilmayacak

ÖSYM, bu yildan itibaren yabanci dil bilgisi seviyesini belirlemeye yönelik olarak sadece Yabanci Dil Bilgisi Seviye Belirleme Sinavi (YDS) yapacak. Diger yabanci dil bilgisi seviye belirleme sinavlari (ÜDS/KPDS vb.) ise yapilmayacak.

KPDS ve ÜDS Artik Yapilmayacak

ÖSYM'den yapilan açiklamada, Yabanci Dil Bilgisi Seviye Belirleme Usul ve Esaslari Hakkinda Yönetmeligin bugün Resmi Gazete'de yayimlandigi animsatilarak, Yönetmelik geregi; ÖSYM tarafindan bazi dillerde yilda iki kez olmak üzere YDS yapilacagi ve sinavin ilk uygulamasinin 7 Nisan tarihinde gerçeklestirilmesinin planlandigi aktarildi.
Ayrica açiklamada su ifadelere yer verildi:
"ÖSYM tarafindan uygulanan ve içeriginde yabanci dil sorusu/testi bulunan sinavlarda yabanci dil sorusu/testi bulunmayacak, bu adaylarin sinav sonuçlarinin degerlendirilmesinde YDS'den alacaklari puanlar kullanilacaktir.
2013 yilindan itibaren ÖSYM tarafindan yapilan KPSS, TUS, DUS vb. sinav ve yerlestirme islemleri ile ÜDS/KPDS sonuçlarini kullanan diger kamu/özel kurum ve kuruluslarin sinav/yerlestirme islemlerine katilacak adaylarin, yabanci dil yeterliginin belirlenmesi için 7 Nisan 2013 tarihinde yapilmasi planlanan YDS'ye katilmalari yararlarina olacaktir."
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284