Lisanssiz Günes Enerjisi Yatirimcisi Için Basvuru Süreci Basliyor

Ilimizde yenilebilir enerji yatirimlari için olusturulan ekip çalismalarini sürdürürken, Karaman’in enerjinin de baskenti olmasi için hazirliklar tüm hiziyla devam ediyor.

Lisanssiz Günes Enerjisi Yatirimcisi Için Basvuru Süreci Basliyor

Geçtigimiz yil 2 Aralik’ta Vali Murat Koca’nin baskanliginda yapilan toplantida, konuyla ilgili kurumlarin da katilimiyla, yenilenebilir enerji yatirimlarinin önünü açmak ve Karaman ilinin temiz enerjinin cazibe merkezi haline getirebilmek için, yapilmasi gerekenlerin görüsülmüstü.
Bu konuyla ilgili olarak yapilan çalismalar konusunda Valilik’ten yapilan açiklamada, “Özellikle günes enerjisinden lisanssiz elektrik üretimi için basvuruda bulunan özel ve tüzel yatirimcilara yardimci olmak için “Lisansiz Günes Enerjisi Santrali (GES) Elektrik Üretim Basvuru Süreci” yazmak üzere Bilim, Sanayi ve Teknoloji Il Müdürlügü koordinatörlügünde bir ekip olusturulmus ve süreç içinde rol alan tüm kurumlarin da katilimi ile düzenlenen toplantilar sonucunda, yatirimcilara yardimci olacak bir doküman hazirlanmistir. Toplantiya katilan kurumlar ve temsilcileri ; Bilim, Sanayi ve Teknoloji Il Müdürü Vehbi Konarili, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Sube Müdürü Emine Payidar, Kadastro Müdürlügü Kontrol Memuru Abdurrahman Soydogan,Il Özel Idaresi Sube Müdürü Ali Yener Terlemez, Gida Tarim ve Hayvancilik Sube Müdürü Emin Topyildiz, MEDAS Isletme Sorumlusu Elife Akbas, Çevre ve Sehircilik Il Müdürlügü Sehir Plancisi Oguz Gürel, TEIAS Basmühendisi Fahrettin Özmen, MEVKA Koordinatörü Turgut Yokus'dur. Çalismalar sonucu olusturulan “Lisansiz Günes Enerjisi Santrali (GES) Elektrik Üretim Basvuru Süreci” Bilim, Sanayi ve Teknoloji Il Müdürlügü web adresinde //karaman.sanayi.gov.tr/ yayimlanacak olup, kanun ya da yönetmelikte olan degisiklikler güncellenecektir. Ilgili kurumlarca hazirlanan bu doküman yatirimcilarin isini kolaylastirmak için bilgilendirme amaçli olup baglayici bir doküman degildir. Daha ayrintili bilgi için ilgili kanun ve yönetmeliklere basvurulmasi gerekmektedir. Yatirimci dostu olan Karaman Valiligi, tüm yatirimcilara oldugu gibi günes enerjisi yatirimcilari için gerekli olan kolayliklari saglayacak ve Karaman’in günes enerjisi yatirimlarinin merkezi haline gelmesi çalismalari devam edecektir” dendi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284