MEVKA Destek Programini Müsiad’da Tanitti

Mevlana Kalkinma Ajansi (MEVKA) 2013 yilinda uygulamasi gerçeklesecek, 2012 Yili Mali Destek Programlarini Müstakil Sanayici ve Isadamlari Dernegi (MÜSIAD) Konya Subesi’nde düzenlenen toplanti ile tanitti. Toplantida destek limitleri, basvuru sekilleri, amaç ve öncelikleri açiklandi.

MEVKA Destek Programini Müsiad’da Tanitti

MÜSIAD Konya Subesi Cuma Toplantilari Komisyon Baskani Lokman Koyuncuoglu toplantinin açilisinda yaptigi konusmada, MEVKA’nin Konya ve bölgesinin kalkinmasi için önemli bir görevi üstlendigini belirtti. Koyuncuoglu, “Cuma toplantilarina Konya’da ve Türkiye’deki önemli kurum ve kuruluslarin temsilcileri ile devam ediyoruz. MEVKA kirsali kalkindirmak için ciddi bir kaynakla kuruldu. Kirsalin kalkindirilmasinda hem de sehirlerdeki sanayicilerin belirli ölçeklerde islem yapmasi adina önemli destekler verdi” seklinde konustu.
Toplantida MEVKA hakkinda bilgi veren MEVKA Program Yönetim Birimi Uzmani Osman Fatih Yalçin, “MEVKA 2009’da kuruldugu günden bugüne bölgenin çesitli tanitim faaliyetleri gerçeklestirdi. Bölge içi ve bölgeler arasi farkliliklari ortadan kaldirmak, kamu kesimi, sivil toplum örgütleri ve özel sektör arasindaki is birligini arttirma amaci güden ve bu yolla da yerel potansiyeli harekete geçirerek kalkinmada bir odaklanma amaçlayan MEVKA, program yönetimi açisindan 2300 proje teklifi almis bunun 584’ü ile sözlesme imzalama asamasina gelmistir. 2012 yili teklif çagrilari sürecini de dahil edersek 82 milyon Türk Liralik bir kaynagi Konya, Karaman’in kalkinmasina arz ettik ve bunun karsiliginda bin 200 kisilik istihdam, 25 bin kisilikte bir egitim ordusu olusturduk” dedi.
Programin sonunda Lokman Koyuncuoglu, günün anisina Osman Fatih Yalçin’a hediye verdi.
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284