Mut Kayisi Festivali Sona Erdi

Ilimize komsu Mut ilçesinde her yil geleneksel olarak düzenlenen 39. Kayisi Festivali sona erdi.

Mut Kayisi Festivali Sona Erdi

Mut Karacaoglan Çinaralti Parki’nda düzenlenen programa ilimiz Valisi Süleyman Kahraman’in yani sira Mersin Milletvekilleri Ahmet Tevfik Uzun, Nebi Bozkurt, Vahap Seçer, Ali Öz, Mersin Vali Yardimcisi Kadir Okatan, Mut Kaymakami Mustafa Sahin, Mut Belediye Baskani Murat Orhan, Basbakanlik Dis Ticaret Müstesarligi Ithalat Genel Müdürü Mustafa Sever ve vatandaslar katildi.

Mut Halk Oyunlari ekibinin gösterisinden sonra kürsüye gelen Mut Belediye Baskani Murat Orhan, Mut halkinin yasantisinda kayisinin vazgeçilmez bir yeri oldugunu belirterek, ilçede kayisiciligin gelistirilmesi adina ilk adimin 1947 yilinda atildigini ve bu yil rekoltenin 100 bin ton beklendigini belirtti.
Mut Kaymakami Mustafa Sahin de, kayisi üretiminde tanitimin ve ihracatin önemine dikkat çekerek, "Ilçe olarak hedefimiz daha fazla ihracat gerçeklestirmektir. Mut kayisisini tescilleterek markalastirdik. Artik dis ülkeler Mut kayisisini taniyor. Ilçe olarak hedefimiz daha fazla ihracati gerçeklestirmektir" dedi.
Vali Süleyman Kahraman’da yaptigi konusmada komsu iller arasindaki hukuka ve iliskiye dikkat çekerek, medeniyetimizde komsulugun akrabaliktan önce geldigini belirtti. Vali Kahraman, Mut ile Karaman arasindaki iliskiyi su ifadelerle dile getirdi. “Mut’tayiz ve mutluyuz… Öncelikle Karaman için, Karaman halki için her daim vefali bir dost, vefali bir komsu olan Mut’ta olmaktan duydugum memnuniyeti ifade etmek istiyorum. Biz de komsuluk, akrabaliktan önce gelir. Bu sebepledir ki Mut’un Karaman için ayri bir yeri vardir” dedi.
Mut ile Karaman arasindaki iliskinin tarihsel boyutuna dikkat çeken Vali Kahraman, tarihten gelen bu bagin gelecege tasinmasi gerektigini belirterek, “Mut ile Karaman arasinda ekonomik, sosyal ve kültürel anlamda tarihten gelen bir iliski, bir bag vardir. Bu bag sözde degil, özde bir bagdir. Bunun için de bu iliskinin her geçen daha da arttigina sahit oluyoruz. Biz bu iliskinin ve bu dostlugun daha saglikli yürümesi için bugüne kadar elimizden gelen gayreti gösterdik ve göstermeye de devam edecegiz… Biz komsusunu önemseyen ve komsusuyla var olduguna inanan bir medeniyetiz. Bunun için de komsunun külüne dahi muhtaç olunabilecegine inaniriz… Iste Mut ile Karaman arasindaki iliskinin ve samimiyetin özü budur… Bu samimiyet ve dostluk Toroslar kadar yüce, Göksu kadar coskundur… Dilegimiz ve duamiz bu yüce duygunun her daim yasamasidir… Biz bu niyetle bugün buradayiz… Derdinizi de sevincinizi de her daim paylasmaya hazir oldugumuzu özellikle belirtmek istiyorum. Kayisi Festivali bir araya gelmemiz, bir olmamiz için bir vesile oldu. Bu festivalin hazirlanmasinda emegi geçenlere tesekkür ediyor, hasadinizin bereketli, gönlünüz sen olsun diyorum” dedi.
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284