Mut Rüzgâr Enerjisi Santrali Hizmete Girdi

Karaman’i Enerji Sektöründe Baskent Yapacak Önemli Gelismelerden Birisi Olan Mut Rüzgâr Enerji Santrali Düzenlenen Törenle Hizmete Girdi

Mut Rüzgâr Enerjisi Santrali Hizmete Girdi

Mut Rüzgâr Enerji Santralinin hizmete açilmasi nedeniyle Borusan EnBW Enerji Yatirimlari ve Üretim A.S. Genel Müdürü Mehmet Acarla ve Proje Müdürü Mehmet Erdogmus, Vali Murat Koca’yi Makaminda ziyaret etti.
06 Ekim 2015 Sali günü saat 10.00’da Valilik Makaminda gerçeklesen ziyarette, Borusan En BW Genel Müdürü Acarla ve Proje Müdürü Mehmet Erdogmus, Karaman’a enerji sektöründe farkli bir ivme kazandiracak olan ve 2015 yili Haziran ayi içerisinde hizmete giren Mersin’in Mut Ilçesi Gökçetas Köyü ile Karaman Merkez Medreselik köyü sinirlari içerisinde kurulan Mut Rüzgâr Enerji Santrali hakkinda bilgi verdiler.
Genel Müdür Mehmet Acarla ziyarette, 23 Mayis 2015 tarihinde devreye alinan 19,8 MW’lik ilk fazi takiben 16,5 MW’lik ikinci fazi olusturan bes türbin için Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanligi tarafindan geçici kabulün 5 Haziran 2015 tarihinde yapildigini ifade ederek, son fazi olusturanbes türbinin dördü 19 Haziran 2015 ve sonuncusunun 31 Temmuz 2015 tarihinde Bakanlik geçici kabulü yapilarak tesisin tamaminin devreye alindigini söyledi.
Tesisin toplam 16 adet Vestas V112 modeli türbinden olustugunu ifade eden Acarla, Mut Rüzgâr Enerji Santralinin yillik enerji üretim beklentisi 145.000 MWoldugunu, bunun ise dogaya 6 milyon agaca esdeger katki saglayacagini ifade etti. Borusan EnBW Enerji Genel Müdürü Mehmet Acar’la faaliyete geçen tesisin devaminda yatirimlarin sürecegini sözlerine ekledi.
Ziyaretten duydugu memnuniyetini belirten Vali Sayin Murat Koca; Karaman’in, günes enerjisi, biyogaz enerjisi ve rüzgâr enerjisiyle enerjinin baskenti olma yolunda emin adimlarla ilerledigini belirterek, Türkiye’de günes enerjisi potansiyelinin en yüksek oldugu illerin basinda gelen Karaman’in, kurulan rüzgâr enerjisi sayesinde enerji çesitliligini artirdigini ifade etti.
Kurulacak her tür yenilenebilir enerji tesisinin basta bölge olmak üzere ülke ekonomisine ve dogaya saglayacagi katki düsünüldügünde, yenilenebilir enerjinin günümüz dünyasinin vazgeçilmezleri arasinda oldugunu ve ilimizde de yenilenebilir enerji kaynaklarindan olan günes, biyogaz ve rüzgâr enerjisi yatirimlari artmaya baslayarak önemli bir ivme kazanmaya basladigini söyleyen Vali Koca, hizmete giren bu tesisin bölgemiz ve ülkemiz için hayirli olmasini diledi.
Ziyaret fotograf çekimiyle sona erdi.
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284