Okul Müdürü Atamasinda Yeni Uygulama

Milli Egitim Bakani Ömer Dinçer, ögretmen atamalari ve yer degistirme taleplerinin agustos ayinda gerçeklestireceklerini belirtti.

Okul Müdürü Atamasinda Yeni Uygulama

Milli Egitim Bakani Ömer Dinçer, okul müdürlerinin atanmasi konusunda yeni bir uygulama üzerinde çalistiklarini belirterek, ''Okul müdürü atamasinda yine hizmet puanini esas alacagiz. Daha sonraki yillarda bu durum kariyer basamaklariyla da iliskilendirilecek. Ayrica yazili imtihan yapacagiz ve bir mülakata tabi tutacagiz. Sonra da basarili olan üç kisi arasindan il milli egitim müdürü veya valinin seçecegi bir atama gerçeklestirecegiz'' dedi.
Dinçer, özür grubu tayinleri ve ögretmen atamalarina iliskin ise agustos ayinda hem yeni atamalari hem de yer degistirme taleplerini karsilayacaklarini bildirdi.
Dinçer, okul müdürlerinin atanmasina yönelik mevcut uygulamada sadece hizmet puanlarinin esas alindigini belirtti. Mevcut uygulama hakkinda bilgi veren Bakan Dinçer, bir okulda yönetici kadro bosaldiginda bununla ilgili duyuru yapildigini ve talepte bulunanlar arasindan hizmet puani en yüksek olanin müdür olarak görevlendirildigini söyledi.
''Bunun beraberinde getirdigi birçok mahsur da ortaya çikiyor'' diyen Bakan Dinçer, sunlari söyledi:
''Onun önüne geçebilmek için su anda 652 sayili Kanun Hükmünde Kararname'de daha önceden hukuki zemini olusturulan bir düzenleme için çalisiyoruz. Okul müdürü atamasinda yine hizmet puanini esas alacagiz. Daha sonraki yillarda bu durum kariyer basamaklariyla da iliskilendirilecek. Ayrica yazili imtihan yapacagiz ve bir mülakata tabi tutacagiz. Sonra da basarili olan üç kisi arasindan il milli egitim müdürü veya valinin seçecegi bir atama gerçeklestirecegiz. Bununla ilgili bir hazirlik yürütüyoruz. Henüz süreç tamamlanmadi.''
Bakan Dinçer, konuyla ilgili yönetmelik çalismalarinin sürdügünü de ifade etti.
Ögretmen atamalari, özür grubu tayinleri
Özür grubu tayinleri ve ögretmen atamalariyla ilgili ise Bakan Dinçer, ''Biz daha önceden kanun hükmünde kararname çikardik. Atamalarin yilda bir defa, yer degistirmelerin de yine yaz aylarinda, egitimin olmadigi tatil dönemlerinde yapilacagini belirten bir düzenleme yaptik'' diye konustu.
Geçen sene sendikalarin istekleri ve kanunun yeni çikmasindan dolayi subatta son kez talepleri yerine getirdiklerini hatirlatan Bakan Dinçer, sunlari kaydetti:
''Artik kanun yürürlükte ve sadece yilda bir kere atama ve yer degistirme yapilacagini birçok kez duyurduk. Bugünlerde subat atamasi ve özür atamasi talepleri, aslinda egitim ihtiyacinin gerçeklerinden koparilarak, siyasi bir muhalefet tarzi olarak yürütülüyor. Biz henüz daha 5 ay oldu, bir dönem bitmedi özür grubu atamalarini yapali. Yine bes ay oldu 40 binden fazla ögretmenimizin atamasini yapali. Bugünlerde subat atamasi ve özür talepleri üzerinden yürütülen çalismanin aslinda AK Parti'ye ve Milli Egitim Bakanligi'na yönelik bir muhalefet çabasi oldugunu görüyorum. Bazi sendikalar ve bazi partiler bu çabalarin arka planinin da birtakim tesvikler ve tahrikler yapiyor. Iyi niyetli ve masum adaylari yanlis yönlendiriyor. Ben gerçekten iyi niyetli atama bekleyen ve özür atamasi için bekleyen ögretmenlerimize bu konuda dikkatli olmalarini tavsiye ediyorum.''
''Gaziantep'te subat atamasi isteyen kisi, on yildir ögretmenimiz''
Basbakan Recep Tayyip Erdogan'in Gaziantep'te katildigi bir açilis töreninde yasanan olayin bu düsüncesini pekistirdigini vurgulayan Bakan Dinçer, söyle devam etti:
''Gaziantep'te subat ayinda atama isteyen kisi on yildir ögretmenimiz. Subat ayi atamasi onun sorunu degil ki. Gerçekten atama bekleyen bir ögretmen olsaydi ve bunu dile getirseydi iyi niyetli bir istek olarak düsünebilirdik. Bu açidan bakildiginda bu günlerde yapilan bu tip taleplerin arkasinda siyasi ve biraz da sendika destekli bir muhalefet çabasi yattigi kanaatindeyim. Biz, bu tip durumlarda egitimin gerçekliginden hareket edecegimizi defalarca söyledik. Yine öyle yapacagiz ve agustos ayinda hem yeni atamalari hem de yer degistirme taleplerini karsilayacagiz. Agustos ayinda yaptigimiz özür grubu atamalarinda bize il içi ve iller arasi yaklasik olarak 51 bin kisi müracaat etti. Bunlarin toplam yüzde 91'inin talebini karsiladik. Sadece iller arasinda özür grubu atama talebi 33 bin civarindaydi. Bunlardan yaklasik 30 bin civarindaki ögretmenimizi aileleriyle bulusturduk. Bu açidan bakildiginda önceki yillardan daha yüksek oranda yer degistirmeler gerçeklesti. Ögretmenlerimizin bu konuda çok müsterih olmalarini, elimizden geldigince bu konularda onlarin da huzurlu bir egitim-ögretim programina katilabilmelerini saglayacak çabayi sarf ediyoruz.''
Kaynak: Sabah
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284