PTT, Altin Satisina Basladi

PTT Genel Müdürü Osman Tural, PTT`nin 13 ildeki 14 bas müdürlük ile Ankara ve Istanbul`da belirlenen 2 Pttmatik`te pilot olarak gram altin satisina baslandigini bildirdi.

PTT, Altin Satisina Basladi

Tural, yaptigi açiklamada, PTT Genel Müdürlügü ile Istanbul Altin Rafinerisi AS (IAR) arasinda gram altin satisina yönelik geçen yil bir sözlesme imzaladiklarini belirterek, ''Bu sözlesme, gram altinlari, sertifikali bir sekilde PTT Sube ve Pttmatik'lerden satisinin yapilmasini kapsiyor. 1,5 yil içinde hem bizim hem de onlarin tarafinda yazilimla ilgili çalismalar tamamlandi'' diye konustu.
Ankara, Istanbul, Antalya, Adana, Bursa, Diyarbakir, Eskisehir, Izmir, Kayseri, Kocaeli, Konya, Sakarya ve Trabzon'da belirlenen 14 bas müdürlük ile Ankara'da Ulus ve Istanbul'da Bakirköy'de pilot olarak seçilen 2 Pttmatik'ten ''Pttaltin'' satisina basladiklarini anlatan Tural, pilot uygulamada görülen eksikliklerin giderilmesinin ardindan altin satislarinin ülke geneline yayginlastirilacagini ifade etti.
Tural, PTT'nin öncelikli olarak 0,50 gram, 1 gram ve 1,5 gram altin satislari yaptigini, ilerleyen süreçte 2,5 gram, 5 gram ve 10 gram altin satislarinin da yapilacagini kaydetti.
Sertifikali olarak satilan gram altinlarin, PTT subelerinden mesai saatlerinde, Pttmatiklerde ise 7 gün 24 saat alinabilecegini dile getiren Tural, sadece PTT müsterilerinin Pttmatiklerden altin alabilecegine dikkati çekti.
Tural, PTT'de satilan sertifikali gram altinlarin yine PTT subelerinde paraya çevrilebilecegini söyledi.
-''Baskalarinin isinden pay almak gibi niyetimiz yok''-
PTT Genel Müdürlügü'ne yönelik altin satisiyla ilgili gelen elestirilere de deginen Tural, söyle konustu:
''PTT niye altin satiyor, neden altinla ilgileniyor? seklindeki degerlendirmeler zaman zaman yapiliyor. Burada önemli olan insanlarin ihtiyaçlarinin görülmesine yönelik hizmet sunabilecek mekanizmalarin üretilmesidir. Altin alimi da insanlarin ihtiyaç duydugu bir sistem. Ayni zamanda altin yatirim araci. PTT olarak biz bu anlamda vatandaslara bir baska hizmeti sunuyor olmanin huzuru ve mutlulugunu yasiyoruz. Hiç kimseye ya da baskalarin isine engel olmak veya baskalarinin isinden bir pay almak gibi niyetimiz söz konusu degil. Zaten bu, bankalarin da yaptigi bir uygulama. Kuyumculara engel olacak bir uygulama degil.''
-''Hedef 5 ton altin satisi''-
Tural, bu yil sonuna kadar PTT sube ve Pttmatiklerden yaklasik 5 ton altin satmayi hedeflediklerini dile getirerek, ''Insallah seneye tekrar röportaj yaptigimizda amacimiza ulastigini anlatiriz'' dedi.
PTT subelerinden satisi sunulan ''Pttaltin''larin Istanbul Altin Rafinerisi AS tarafindan özel olarak üretildigini ifade eden Tural, altinin fiyatlarinin da IAR tarafindan belirlendigini, PTT'nin özel bir fiyat belirlemesinin söz konusu olmadigini söyledi.
''Burada birisinin malini pazarliyoruz'' diyen Tural, belli bir ücret karsiliginda IAR'in ürünlerinin pazarlandigini kaydetti.
Ülke genelinde satisa sunulacak Pttaltin'in Türkiye genelindeki Pttmatik'lerde satisa sunulacagini bildiren Tural, pilot uygulamanin kendilerine yol gösterecegini, küçük subelerden ziyade büyük merkezlerin oldugu yerlerde satisin gerçeklesecegini anlatti. Rotahaber
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284