Sahte Ehliyetteki Fotograflari, Oto Sebekesini Ele Verdi

Konya ve 8 ilde sahte kimlik ve ehliyete kendi fotograflarini yapistirarak son model araçlari kiralayip Adana`da parçaladiktan sonra piyasaya süren 6 kisi polis tarafindan yakalandi. Yakalanan süphelileri sahte kimlik ve ehliyette kullandiklari fotograflarin ele verdigi ögrenildi.

Sahte Ehliyetteki Fotograflari, Oto Sebekesini Ele Verdi

Konya'da 10 gün içerisinde iki otomobilin kiralandiktan sonra gelmemesi üzerine Asayis Sube Müdürlügü Oto Hirsizlik Büro Amirligi ekipleri harekete geçti. Polis yaptigi çalismada otomobilleri kiralayan kisilerin kullandiklari ehliyet ve kimliklerin sahte oldugunu belirledi. Sahte belgelerdeki fotograflarin süphelilere ait oldugunu belirleyen polis bu sahislarin gerçek kimlik bilgilerine ulasmak için çalisma baslatti. Sahislardan Ö.K. (29) ve F.Ö. (30) kardeslerin kimliklerini tespit eden polis operasyon yapti. Yapilan operasyonda kiralanan ve parçalanmaya götürülen iki otomobille birlikte iki kardes ile birlikte 3 kisi yakalandi. Yakalanan süphelilerin daha önce bir çok suçtan kaydi bulunan ve Adana'da hurdaci olarak bilinen Cafer K'ye (47) kiralama yöntemi ile çaldiklari otomobilleri teslim ettikleri ortaya çikti. Cafer K. ve birlikte çalistigi iddia edilen A.K. (30) ve Ü.K. (30) Konya'dan giden polis ekipleri tarafindan gözaltina alindi.
Konya Asayis Sube Müdürlügü'nde ifadeleri alinan süphelilerin suana kadar Konya, Adana, Aksaray, Karaman, Kayseri, Kocaeli, Mersin ve Antalya'dan 11 adet 2011 model araçlari kiralama yöntemiyle çaldiklari ortaya çikti. Süphelilerin çaldiklari otomobillerden 3 tanesi parçalanmadan ele geçirilirken, bir tanesinin de parçalari Adana'da bulundu. Diger 7 otomobilin parçalara ayrilip satildigi ögrenildi. Konya Numune Hastanesi'nde saglik kontrolünden geçirilen 6 süpheli adliyeye sevk edildi.
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284