S.S Sulama Kooperatiflerinin Genel Ve Finasman Sorunlari Tartisildi

Ilimizde faaliyet gösteren 38 adet sulama kooperatifinin genel ve finansal sorunlari ile ilgili toplanti geçtigimiz hafta sonu Il Genel Meclisi toplanti salonunda yapildi.

S.S Sulama Kooperatiflerinin Genel Ve Finasman Sorunlari Tartisildi
Toplantiya Milletvekilleri Lütfi Elvan, Mevlüt Akgün, Il Genel Meclis Baskani Mustafa Bayir, Il Genel Meclis üyeleri Abdullah Bagirgan, Kerim Dereli, Il Özel Idaresi Genel Sekreteri M.Salih Baldiz ve Kooperatif Baskanlarinin katildi.
Toplantida ele alinan en önemli konu DSI teskilati tarafindan 3 yil ödemesiz 12 yil esit taksitle geri ödemeli olarak uygulamaya konulmasi düsünülen sulama projelerinin durumlari ne yapilmasi gerektigi, bu konuda kooperatif baskanlarinin düsünceleri ne olduguydu.
Gündem Il Özel Idaresi Genel Sekreteri M.Salih Baldiz’in açilis ve bilgilendirme konusmalari ile basladi. Milletvekilleri Elvan ve Akgün, Kooperatif yönetimleri ve DSI teskilati tarafindan imzalanacak protokolle yatirimlarin hayata geçirilecegini belirterek konunun önemini ve yol haritasini belirleyerek detayli açiklamalarda bulundular. Yapilan açiklamada Kooperatiflere ait toplam 665 yer alti kuyusu bulundugu, bunlardan su ana kadar 282 adet sulama kuyusunun kapali sisteme geçirildigi, kalan 383 adet kuyunun da bu programla kapali sistemle tarimsal sulama yapilacak hale getirmeyi planladiklarini belirtti.
Toplanti sonunda alinan ortak kararla öncelikle kooperatiflerin kapali sisteme geçmesini istedikleri kuyularin maliyetleri çikartilarak önümüzdeki günlerde yapilacak ikinci bir toplanti ile ilgililere sunulacak. Kooperatif yönetimleri kendi bütçelerine göre ne kadar finansman saglayabileceklerini belirleyerek ön protokol imzalanacak. Uygulanacak projelerde Il Özel idaresi finansman destek saglayacak.
Sulama Kooperatif baskanlarinin konuya duyarli olduklari üyeleriyle konuyu müteala ederek kesin neticesini ikinci toplantida karara baglanacagi sonucuna varildi.
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284