Sariveliler’de Kavak Ve Sögüt Agaçlarinin Kesimine Baslandi

Karaman’in Sariveliler Ilçe Belediyesi aldigi karar dogrultusunda ilçede bulunan kavak ve sögüt agaçlarinin kesimine basladi.

Sariveliler’de Kavak Ve Sögüt Agaçlarinin Kesimine Baslandi

Ilçede fazla miktarda bulunan ve bir tanesinin yilda ortalama 126 ton su tükettigi bilinen kavak ve sögüt agaçlarinin kesilmesi için Sariveliler Kaymakamligi Ilçe Hifzissihha Kurulu ile Belediye Meclisince karar çikarildi. Kararin ilk uygulamasi ise merkez mahallesinde belediye ekiplerince gerçeklestirildi.
Hem insan sagligini hem de dogayi olumsuz yönde etkileyen kavak ve sögüt agaçlarinin kesilmesine, yerine ceviz gibi meyve fidanlarinin verilmesi kararini aldiklarini kaydeden Belediye Baskani Hayri Samur, “Bu konuda vatandaslarimizin gereken duyarliligi gösterecegine inaniyorum. Kavaklarimizi el birligi ile kesip ilçemizi bu sikintidan kurtarmamiz lazim. Belediye Baskanligi ve Orman Genel Müdürlügünün yapmis oldugu protokol geregince kavagini kesen vatandaslarimizin belediyemize müracaat etmeleri halinde ceviz fidani vererek katki saglamaktayiz” ifadelerini kullandi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284