Arslan’dan “Basin Karti” Çagrisi

Basbakanlik Basin Yayin ve Enformasyon (BYEGM) Konya Il Müdürü Cemil Pasli’yi ziyaret eden, Anadolu Gazete Sahipleri Temsilcisi, Basin Ilan Kurumu Yönetim Kurulu ve BYEGM Basin Kartlari Komisyonu Üyesi Mustafa Arslan, gazeteci meslektaslarina çagrida bulunarak, basin kartina müracaat etmelerini istedi.

Arslan’dan “Basin Karti” Çagrisi

Anadolu Gazete Sahipleri Temsilcisi, Basin Ilan Kurumu Yönetim Kurulu ve BYEGM Basin Kartlari Komisyonu Üyesi Mustafa Arslan, Basbakanlik Basin Yayin ve Enformasyon (BYEGM) Konya Il Müdürü Cemil Pasli’yi ziyaret etti. Karsilikli görüs alisverisinde bulunuldugu ziyarette konusan Arslan, önümüzdeki günlerde toplanacak olan Basin Karti Komisyonu’nun çalismalari ile ilgili bilgi verdi. Basin is kolunda çalisan gazeteci meslektaslarimizin basin karti için müracaatta bulunmalarinin son derece önemli oldugunu vurgulayan Arslan, konuya açiklik getirerek, “Basin kartinin bir anlamda gazetecinin mesleki kimligi olmasinin yani sira bir takim sosyal haklardan da istifade edilebilmesi noktasinda önemli bir islev gördügünü” söyledi.
Basin Kartinda Beklemek Yok
Arslan konusmasinin devaminda: “Gazeteci meslektaslarimizin 2014 yilinda Sosyal Güvenlik Kanunu’nda yapilan degisiklikle birlikte yipranma payi diye kamuoyunda anilan fiili hizmet zammindan istifade edebilmeleri için mutlak suretle basin karti sahibi olmalari gerekmektedir. Dolayisiyla meslektaslarimizdan daha önce farkli gerekçelerle müracaat etmemis olanlari var ise mutlaka müracaat etsinler. Basin Karti Komisyonu yasa geregi bir yilda üç kez toplaniyor. Komisyon önümüzdeki Çarsamba ve Persembe günü bir araya gelecek. Bunun haricinde yilsonundan önce bir kez daha toplanacak. Özellikle komisyonun olusumu ve Basin Kartlari Yönetmeliginde yapilan degisikliklerle birlikte meslektaslarimiza bir takim imkanlar tanindi. Bunlardan en önemlisi de bes yil meslekte çalistigini ispat eden meslektaslarimiz beklemeye tabi olmadan dogrudan basin karti alabilecekler. Böylece kendilerine taninan sosyal haklar ve kimliklerin yani sira fiili hizmet zammindan da yararlanma süreçleri baslatilmis olacak.” dedi.
Basin Yayin ve Enformasyon Konya Il Müdürlügünün çalismalarina da deginen Arslan, Il Müdürlügünün Konya merkez ve ilçeleri ile Aksaray ve Karaman illerimizde görev yapan basin mensuplarina karsi her türlü yardim ve hizmeti götürdüklerini memnuniyetle takip ettiklerini ifade ederek, çalismalarindan dolayi Cemil Pasli ve Müdürlük çalisanlarina tesekkür etti.
Basin Karti Almak Kolaylasti
Ziyaretinden dolayi Arslan’a tesekkür eden Basin Yayin ve Enformasyon Konya Il Müdürü Cemil Pasli, son üç ay içerisinde basin kartlari ile ilgili önemli degisikliklerin yapildigini ifade ederek, Basin Karti Yönetmeliginde yapilan köklü degisikliklerle birlikte basin kartina müracaatlarin daha kolaylastigi söyledi. Pasli konusmasinda, “Basin Karti Kisa Mesaj Uyari ve Bilgilendirme Modülü” nün (BKEBS) geçtigimiz temmuz ayinda devreye girdigini belirterek, 2016 yili Ocak ayinda devreye girecek olan “Basin Yayin Kuruluslari Basvuru ve Bildirim Sistemi” (BYKS) ile birlikte artik basili evrakin ortadan kalkacagini, tüm islemlerin elektronik ortamda gerçeklestirilebilecegini” söyledi.
Her Sey Güçlü Bir Yerel Basin Için
Bu konuda Genel Müdürlügün alt yapi çalismalarini tamamladigini da ifade eden Pasli, “Mustafa beyin Anadolu basinin kalkindirilmasi yönündeki gayretlerini, çalismalarini takdirle karsiliyoruz. Kamu özel sektör el ele verip, yerel basinimizin kalkindirilmasi, basin mensuplarimizin daha iyi çalisma sartlarina kavusmasi yönünde, hep birlikte el birligi ile çalismalarimizi sürdürmemiz, güçlü bir yerel basin olusturmamiz gerekiyor” dedi. Pasli, bu manada Mustafa beyin tecrübelerinden de istifade ettiklerini sözlerine ekledi.
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284